Lojalitet og bibel i 100 dager

Lojalitet og bibel i 100 dager

Hva har Phil Chisnall og gutta i Bibelen til felles?

Guttesnakk

En gang i måneden er detguttesnakkmedHans Arne Sannaher på iTro.

Like ofte blir detjentesnakk, med Elisabeth Ludvigsen.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre Hans Arne eller Elisabeth om kan du sende en epost tiliTro@nlm.no, såsetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

Hørt om Phil Chisnall? Ikke det nei.Han er kjent for en ting. Han var den siste spilleren som gikk direkte fra United til Liverpool. Ikke siden den gang har noen spillere gått direkte mellom Liverpool og Manchester United. Det er ikke lov. Man gjør bare ikke slikt. Det er å svikte en klubb, en by, supportere og gode venner.

Det er ikke kult å være han fyren som svikter

Slik har det  blitt i fotballen, men slik er det også i livet. Vi svikter ikke gutta. Det å være lojal er viktig for oss. Vi skal være lojale mot fotballaget vårt, mot venner og mot dama. Lojalitet settes høyt. Det er ikke kult å være han fyren som svikter.

Jeg kom på det ordet, lojal, når jeg så iTros kampanje denne våren: 100 dager med Bibelen. Gutta i Bibelen var ikke alltid lojale. Den mest kjente historien er kanskje Peter. Han sa at han ikke kjente Jesus når Jesus trengte ham som mest. Jeg tror den historien gjør så sterkt inntrykk på meg fordi lojalitet som gutt er viktig. Jeg skal ikke svikte gutta. Vis noen av gutta trenger hjelp, så stiller jeg opp. Guttegjengen holder sammen uansett.

Peter gjør det vi ikke skal gjøre. Vis jeg er i trøbbel på skolen, så forventer jeg at kompisene stiller opp. Kompisene skal hvert fall ikke fortelle at de ikke kjenner meg. Allikevel skjer det. Kompiser svikter. Det kan være små ting, andre ganger store ting. Det hender faktisk at kompiser vender ryggen til oss og ikke vil ha noe med oss å gjøre lenger.

Hva gjorde Jesus når han ble sviktet?

I 100 dager  skal vi lese Bibelen sammen. Hvorfor gidde det? Jeg leser Bibelen fordi den har noe å fortelle meg. Ikke bare om Gud og Jesus, men også om livet mitt. Jeg leser historier jeg kjenner meg igjen i, som å svikte en kompis. Hva gjorde Jesus når han ble sviktet? Jo, han tilga Peter. Det har jeg noe å lære av. Jeg trenger å lære at jeg kan begynne på nytt, selv om en kompis svikter.

I 100 dager skal jeg også lese om at Gud og Jesus er 100% lojale mot meg og deg. Han er en kompis som aldri svikter, selv om jeg svikter han.

Oppfordring: bruk 100  dager til å lese om Guds lojalitet.

Ill.foto:  eamoncurry123 på flickr