Kristen «girl-code»?

Kristen «girl-code»?

Som kristen jente kan jeg av og til føle at jeg må være på en bestemt måte, men Gud har skapt oss forskjellige.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Jeg vet ikke med deg, men av og til får jeg en følelse av at det er en slags uskreven regel på hvordan en kristen jente skal være: Søt, snill, stille og sjarmerende… og før jeg fortsetter vil jeg understreke at ingen av disse personlighetstrekkene er feil å ha som jente – og jeg sier heller ikke at de er negative, heller det motsatte.

Men. Poenget er at selv om det kanskje kan oppfattes som om det finnes en slags kristen «girl-code», så er det absolutt ikke tilfellet.

 

1. Gud har skapt deg til å være deg

…uten sammenligning, og helt unik. Han ville ha deg. Med din kropp, med ditt hår, med din humor og dine interesser. Gud kunne skapt en hel haug med identiske kopier av Adam og Eva – men det gjorde han ikke.

Han skapte deg, og han skapte venninnen din slik han ville ha dere, på hver deres måte. Gud er kreativ, nyskapende og god i sitt skaperverk – takk han for det.

 

2. Bibelen viser til utallige jenter og kvinner som var ulike – samtidig som de trodde

..modige Esther, vanlige Lea, gamle Sara, omsorgsfulle Rut, lederen Debora, hjelpsomme Rahab, kloke Abiga´il, praktiske Marta, vakre Batseba, jomfru Maria, gutte-jenta Maria Magdalena, forretningskvinnen Lydia… and the list goes on.

Bibelen er proppfull av forskjellige jenter og kvinner som levde livene sine for Gud og hans virke. Du er intet unntak, du passer inn!

 

3. Gud har gitt deg dine interesser og talenter av en grunn – ikke for å bli som alle andre

For å bygge et hus trengs ulike verktøy og materialer. På samme måte trenger det kristne fellesskapet ulike mennesker som tror på samme Gud – og bygger samme kirke.

Hvis vi tar en rask titt på disippelgjengen til Jesus, så ser vi at han valgte ut forskjellige mennesker til å slå følge ham. Han ville ha en variert gjeng.

Du er unikt utrustet med interesser og talenter som du kan bruke til glede for Gud og andre mennesker – også deg selv. Og om du ikke vet helt hva de er – be og let etter dem, og spør noen som kjenner deg godt, kanskje de allerede vet hva de er?

 

4. Du passer inn, fordi det ikke er én passform

Er ikke det deilig? Jesus kom for alle mennesker – alle typer jenter! Derfor skal du verken streve for å være som noen andre, eller se ut som noen andre. Du er viktig, vakker og verdifull – akkurat som du er.

Det finnes ingen kristen «girl-code», i hvert fall ikke slik Bibelen beskriver jenter og kvinner.

Så nei, det finnes ingen kristen «girl-code», i hvert fall ikke slik Bibelen beskriver jenter og kvinner, og det er heller ikke det Gud har skap oss til.

Men det som finnes er en god Gud som har skapt deg – uten sammenligning og helt unik; som elsker deg og som sier at det er rom for deg!

Unsplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.