Hvorfor bare 24 timer?

Hvorfor bare 24 timer?

Vi har så lyst til å fylle dagene med venner, skole, familie, kjæreste, trening, hvile og mye mer. Men hadde det egentlig hjulpet om døgnet hadde 28 timer?

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

”Nå skulle jeg gjerne hatt flere timer i døgnet..” meldte en venninne  til meg sist uke. Vi skulle egentlig være sammen, men det skjedde noe som gjorde at vi ikke fikk til å møtes likevel. Dette er ikke sjeldent.

Hvorfor kunne vi ikke hatt flere timer i døgnet å bruke? Fått tid til både det vi må gjøre og det vi vil? Det er jo så mye vi skal fikse og styre med, det vet jo Gud, så hvorfor har han ikke gitt oss mer tid og lengre dager?

Vil være superwomen

Noen ganger tror jeg at vi alle skulle ønske det var flere timer i døgnet. Det å klare og prioritere mellom skole, kjæreste, venner, menighet, trening, klassekamerater og ulike hobbyer, kan fort blir vanskelig og det oppstår dilemmaer.

Hvem og hva skal jeg prioritere nå, og hvor er det viktig at jeg bruker tiden min?

Vi har lyst å være sånne superwomen som baker på tirsdager, har koselige leiligheter, inviterer på kvelds på torsdager, er kreative sjeler, tar seg tid til alle venner. Vi lytter og viser omsorg, og har et ”rikt” kristenliv, på samme tid som vi skal trene og spise sunt, og ikke minst gjøre det bra på skolen og jobb.

Vi lever i en mulitaskende verden, som drar oss i 1001 ulike retninger. Vi ønsker og setter mål, men tiden strekker ikke til. 

Midt i alt – hvile

Gud så at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket. Gud kalte lyset dag, og mørket kalte han natt. (1. Mos 1:4-5a.)

Gud har gitt oss dagen og natten. Han har fysisk satt rammer rundt dagene våre, slik at vi ikke kan ta på oss for mye oppgaver og sosiale-events.

Det å klare og prioritere riktig, bruke tiden sammen med Gud, mennesker vi elsker, skole, trening.., you name it, er enklere sagt enn gjort. Og det som kan være mest frustrerende, men på samme tid godt, er at midt i alt det vi må og ønsker å gjøre, kaller Jesus oss til hvile.

Få oversikt og be

Be for uken. Se over hva som må gjøres, og gi tid til hvile og Guds stemme inn i hverdagen. Gi rom for at Gud kan overraske deg. Vi jenter har lett for å tro at vi er disse superwomenene som skal klare og fikse alt, se alle og vise omsorg.

Saken er den at tilslutt vil vi bli utslitt og det som skal være med å glede og tjene Gud, andre og deg selv, bare vil bli et ork og et press vi ikke klarer å følge opp. 

Sunne rammer

Gud setter rammer for oss. Sunne rammer, som vi kan bli frustrerte over, akkurat som min venninne.

Hvorfor har vi ikke flere timer i døgnet? Hvorfor bare 24 timer?  Greia er den at hvis vi hadde fått flere timer å fylle, hadde vi hatt flere ting vi måtte gjøre og flere ting vi skulle ønske vi kunne fått tid til.

Ønsket om mer, vil alltid være der. En Gud som ser det hele og store bildet vet at 24 timer, som også inneholder en god del timer søvn, er mer en nok for oss å klare. Takk Gud for at han vet å sette gode grenser for oss.

”Mine tider er i din hånd.” Salme 31:16a

 

 

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.