Gud er en som forstyrrer rutinene dine

Gud er en som forstyrrer rutinene dine

Gud forstyrrer rutinene våre når Han ønsker å sende oss i nye retninger, slik Han gjorde med Moses.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne teksten er hentet fra Relevant Magazine. 

For et vanedyr er en endring i morgenrutiner nervepirrende. 

Tiden for endring hadde kommet. I 10 år hadde jeg hatt jobber som krevde at jeg startet tidlig på morgenen. Trening før jobb var helt uaktuelt. Men nå så ting annerledes ut. Jeg trengte ikke å stemple meg inn til et bestemt klokkeslett, timeplanen var fleksibel. Så jeg kunngjorde til kona mi: «I morgen skal jeg endre rutinene mine.» 

Endring kommer ikke lett for meg, så dagen før rutinene skulle brytes planla jeg godt hvordan min nye morgenrutine skulle se ut. Stå opp, drikke et glass appelsinjus mens jeg skriver, gå en tur, spise, dusje og så jobbe. 

Planleggingen gjorde det lettere å tilpasse seg. Jeg ankom kontoret til den tiden jeg normalt brukte. Jeg følte meg bra, og trengte ikke lenger holde ut den steikende ettermiddagssola, nå hadde jeg jo fått tid til litt trening før jobb. 

Gå nå! Jeg sender deg til farao. Du skal føre mitt folk, israelittene, ut av Egypt.» 2 Mosebok 3, 10

Gud er en som forstyrrer rutiner. Han har revet i stykker mine rutiner mange ganger, og Bibelen er full av eksempler der Gud gjør det samme for andre. I dette eksempelet, Moses. Oppdratt blant de rikeste, med all egyptisk tilfredstillelse, valgte likevel Moses å legge alt bak seg for å identifisere seg med folket sitt – som var slaver. Men det var ikke nok. Gud gav ham også beskjed om å gå enda lenger enn å forsvare folket sitt, han skulle lede dem ut av slaveriet.

Gud forstyrrer rutinene våre når Han ønsker å sende oss i nye retninger, slik Han gjorde med Moses. Han forteller oss ikke alltid hvorfor, men Han vil alltid lede oss, trofast. Gud er ikke anti-endring, og det burde ikke vi heller være. Endring kan være vanskelig, med dersom Gud ønsker endring i livene våre, har han en årsak bak. Han spør oss ikke om å endre oss kun for endringens skyld. 

Med nye rutiner, lærer Gud oss nye ting. Det Han lærer oss er like variert som endringene Han leder oss gjennom, men de er alle viktige. De peker på ting Gud arbeider med i livene våre.

Hver gang Gud forstyrrer rutinene våre vil han raffinere vår tillit til Ham og styrke troen vår. Moses måtte tillate Gud å endre ham og rutinene hans for å bli brukt til den oppgaven Gud hadde for ham.

Vær ikke redd når Gud forstyrrer rutinene dine. Guds nye rutiner vil være bedre for deg enn dine gamle. 

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne teksten er hentet fra Relevant Magazine.