God nok

God nok

Disse guttene velger å være fornøyde med kroppen sin. Også tror de det hjelper på selvbildet at de er kristne.

– Jeg driter ikke i hvordan jeg ser ut. Kanskje jeg sier at jeg ikke bryr meg så mye, men det gjør jeg jo. Det å ha den beste kroppen er ikke så viktig for meg allikevel, man vil aldri bli fornøyd uansett, sier Karl Erik Granberg (19).

Erlend Furnes (20) og Simon Thinggaard Larsen (21) nikker til det han sier. De er alle tre enige om at de sammenligner seg med andre rundt seg, og har tenkt på hvordan de kan få en bedre kropp.

– Da jeg gikk på ungdomsskolen var det ikke gøy å være seint utvikla og lavere enn jentene, og jeg sammenligna meg mye. Men hva skulle jeg gjøre med det? Jeg måtte bare finne meg i det, og ta tida til hjelp. Det blir faktisk bedre, forteller Erlend.

– Også er det alltid noe jeg tenker kan være annerledes, fortsetter Simon. – Da jeg var 15-16 år begynte jeg å løpe vilt mye, og jeg fikk god kondis, men det endret ikke utseendet mitt. Jeg var som jeg var, og måtte lære å kjenne meg selv på den måten også. Nå har jeg slått meg til ro med at jeg er som jeg er. Jeg tar det mer med ro, selv om jeg kan se at jeg har fått litt ekstra her på magen, sier Simon, og klyper seg litt i huden på magen for å demonstrere.

Innerst inne vil vi alle være perfekte

– Innerst inne vil du alltid være den beste. Når jenter snakker om at det er så fint med solbrune, veltrente gutter i bar overkropp kjenner jeg sjøl at det er et ønske. Innerst inne vil vi alle være perfekte, sier Karl Erik.

– Tidligere så jeg opp til de kjekke, sportslige, men nå har jeg fått øynene opp for at folk er forskjellige. Har de en bra kropp er det andre ting de ikke er tilfreds med. Du må finne et sted du får hvile i deg selv, tror Simon.

Og Erlend setter  samtalen på sporet av hvor guttene finner den hvilen.

– Etter at jeg ble kristen for et par år siden fikk jeg et sunnere selvbilde. Det hjalp å se at jeg er Guds skaperverk, og jeg fikk hvile i den tanken, sier han.

Godt å vite at Gud elsker meg for den jeg er

Karl Erik tror  at de som kristne har en kortere vei til et godt selvbilde fordi de tror at Gud har skapt dem som han ønska det.
– Det blir en trøst når en sliter med dårlig selvbilde å kunne støtte seg til Gud, sier han.

– Bibelen sier det på en fin måte egentlig, sier Simon. – Du får et tilbakelent og avslappa forhold til kroppen din fordi du er skapt i Guds bilde, samtidig står det at kroppen vår er Guds tempel. Det er godt å tenke på mosjon også.

– Ja, jeg kan ikke bare drikke cola og spise ostepop og tenke at jeg er skapt i Guds bilde, ler Karl Erik. – Men det er godt å vite at Gud elsker meg for den jeg er.

– Jeg tror ikke selvbildet blir noe bedre av at du ser bedre ut, og du vil aldri tenke at du er perfekt, sier Erlend.

Foto: Espen Fretheim Johanessen

 

Sex & sånn

Sex og sånn er spalten hvor vi tar opp spørsmål rundt for eksempel seksualitet, forelskelse og forhold, på et bibelsk grunnlag.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det under Kontakt Oss.