Fellesskap er viktig

Fellesskap er viktig

- Med hverandre og med Gud.

Malena Tungland (17) og Kristine Bø Knudsen (17) er fra Jørpeland utenfor Stavanger. De har vært kristne så lenge de kan huske, men da de gikk i 8. klasse ble de mer bevisste.
– Vi begynte å gå i huskirke. For første gang var det ikke foreldrene våre som sa vi skulle gjøre det, vi gjorde det fordi vi ville det.

Malena mener at det at ho er kristen får ho til å tenke over hva ho gjør.
– Det er godt å kunne si alt til noen, ting man ikke ville sagt til andre mennesker.

Det er en utfordring å tilpasse livet etter Gud

– Hva er utfordrende  ved å være en kristen?
– Jeg har begynt på en skole uten andre kristne. Det er bra, men også veldig vanskelig, sier Kristine.
– Og så er det en utfordring å tilpasse livet etter Gud, og ikke at han skal tilpasse seg oss. Å ta det på alvor er vanskelig, fortsetter Malena.
Et bibelvers Kristine er ekstra glad i er det som står i Matteus 11,28: Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.

Begge jentene trekker fram fellesskapet med andre kristne som viktig, det er viktig å ha noen som man kan være helt personlige med.
– Det er vanskelig å klare seg helt alene, sier Kristine.

Da kan man ta utfordringen sammen med Gud

– Det er bra  å snakke med andre kristne om ting som er vanskelig, lese Bibelen og få hjelp av Gud. Da kan man ta utfordringen sammen med Gud og sammen med andre kristne, sier Malena.

Hun har også et bibelvers hun vil dele. Det finner vi i Romerbrevet 8,39:
Verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.

Mitt Vitnesbyrd

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt på iTro@nlm.no.