Fakta om deg

Fakta om deg

... som trenger å høre hvor unik du er.

Har du lagt merke til at en gulrot avskåret på tvers ligner på et øye? Gulrot er rik på betakaroten som blir omdannet til vitamin A i kroppen, og dette vitaminet er nødvendig for at du skal kunne se i lite lys. Tilfeldig? Fort som, men du er ikke noen tilfeldighet.

Da du bare  var 3 uker gammel begynte hjertet ditt å slå. 6 uker gammel begynte armene og hendene dine å utvikle seg samtidig som du fikk antydninger til fingre. Etter 11 uker var du ca. 7 cm. lang -og da du var 16 uker begynte du kanskje å suge på tommelen?

Selv om det er over 6,8 milliarder mennesker i verden, så Gud deg da du bare var et foster (Salme 139,16). Han skapte deg og formet deg i magen til moren din. Han skapte deg med ca. 200 ulike celletyper i kroppen, over 250 millioner sanseceller i øynene og ca. 400 millioner alveoler i lungene.

«Han har utrolig høye tanker om deg, og samtidig vet han hva du tenker om deg selv»

I dag vet  Gud når du sitter eller står. Selv om du har ca. 130 000 hårstrå på hodet ditt og mister mellom 50 og 100 hårstrå per dag, kjenner Han deg så godt at han til og med teller hvor mange hårstrå du har (Lukas 12,7). Du kan, på den andre siden, synes at håret ditt ikke er fint. Det kan hende du ønsker at du var brunette istedenfor blondine. Ønsker at du hadde lange krøller fremfor ditt hår som er stritt.

Kanskje du ikke  har behov for et økt inntak av vitamin A for å se bedre i mørket. Kanskje håret ditt ikke er så aller verst. Men kanskje du ønsker å bli sett. Sett for den du er og sett for den du ønsker å være.

Uansett hvor liten  eller ubetydelig du føler deg, ser Gud deg. Om du er ensom, misfornøyd med hvordan du ser ut, sammenlikner deg med andre eller skulle ønske du var annerledes. Om det gjelder håret ditt, kroppen din eller tankene dine. Han vil at du skal komme til ham med det du synes er vanskelig. Han har utrolig høye tanker om deg, og samtidig vet han hva du tenker om deg selv. Be ham om hjelp til å se på deg slik han ser på deg. For ham er du unik. Hvorfor? Fordi han skapte deg akkurat slik han ville ha deg.

Det er fakta det.

Foto: Joseph Gilbert på flickr.com

 

 

En lørdag i måneden blir det jentesnakk her på iTro.

Like ofte blir det guttesnakk, da med Håvard Østhus.

Her tar vi opp alt det som jenter og gutter er opptatt av. Fra jente til jente, og gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre jentesnakk eller Håvard om kan du sende en epost til iTro@nlm.nosetter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!