Din uendelige verdi

Din uendelige verdi

En tings verdi kan bestemmes av hvem som har laget den, og hva noen er villig til å betale for den. Så hva slags verdi gir det deg?

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Jeg hørte en gang en som på en veldig enkel måte forklarte hva som bestemmer hvor mye noe er verdt.

Han brukte to spørsmål:

  • Hvem har laget den?
  • Hvor mye er noen villig til å betale for den?

En iPhone er for eksempel verdt en hel del fordi det er Apple som har laget den, og fordi folk er villig til å betale mange tusen kroner for den.

Fuglekassa jeg laget i sløyden derimot, er verdt null kroner. Det er fordi den er laget av meg, som ikke kan noe om sløyd, og fordi ingen (med fornuften i behold) er villig til å betale noe som helst for den. I tillegg er det sannsynlighet for at den er farlig for fugler.

Så det blir en stor forskjell i verdien på en iPhone laget av Apple og en fuglekasse laget av meg.

Din verdi

«Hva er min verdi?» er et spørsmål mange av oss stiller oss selv, enten bevisst eller ubevisst. Og svaret vi kommer frem til, kan bety  mer for hva vi tenker om oss selv enn det vi kanskje er klar over.

Så hvor mye er du verdt?

Hvis vi svarer på samme måte som for andre ting, kan vi jo først svare at vi er skapt av Gud – i hans bilde (1 Mos 1,27). Og han har satt oss over alt det andre han har skapt (1 Mos 1,28-31).

Og hvor mye er noen villig til å betale for deg? Jesus svarte på dette spørsmålet da han strakk armene sine ut på korset før han døde for deg. Han så på deg som mer verdifull enn sitt eget liv.

Så kan du prøve å regne ut hvor uendelig stor verdi dette gir deg.

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. (Joh 3,16)

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.