Aldri mer

Aldri mer

Hvordan slutte med den der ene synden...

Tema

Tema på iTro i oktober er «Al…»

«Denne gangen, denne gangen skal det gå! Nå skal jeg få slutt på den der ene synden som jeg sliter sånn med en gang for alle.» – Dette er en tanke som nok har streifet mange, en skikkelig klassiker. Enten dette er en prosess du har vært gjennom én gang eller tusen ganger, så kjenner du deg sikkert igjen på en eller annen måte, hvertfall gjør jeg det. Men klarer du å gjøre noe med det, klarer du å bli kvitt den der ene synden?

Skrøpelige og utilstrekkelige

«For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven lærer vi synden å kjenne.» (Rom 3:20)

 

Loven, altså Guds  krav til oss, peker på synden i våre liv. Den viser oss hvor skrøpelige og utilstrekkelige vi er i møte med Gud. Et veldig viktig spørsmål her er hvordan vi reagerer når synden vår blir avdekket. La oss bruke et bilde:

b>Se for deg  et helt nedstøvet rom. En mann kommer med en kost og begynner å feie. Støvet hvirvler seg opp, og situasjonen blir ikke akkurat noe bedre. Det har faktisk blitt enda tydeligere hvor støvete rommet faktisk er, og denne stakkars mannen begynner så smått å slite med å puste. Inn kommer en annen mann med en sprayflaske med vann og begynner å spraye fritt rundt i rommet. Støvet begynner sakte men sikkert å legge seg, og plutselig er det en kjapp sak å feie rommet helt rent. (Fritt gjenfortalt fra John Bunyan)

Det handler om å se til korset i stedet for å se til våre egne gjerninger.

Poenget her er  at dersom vi i egen kraft prøver å kvitte oss med synden vår (støvet), blir vi jo klar over synden, vi ser den tydelig, men vi blir aldri kvitt den. Situasjonen blir egentlig bare verre og vi kveles av den. Dersom vi derimot lar evangeliet (vannet) virke i oss, så får vi se hvordan Jesus alt har dødd for våre synder. Det handler om å se til korset i stedet for å se til våre egne gjerninger.

«For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv.» (Ef 2:8-9)

 

For min egen  del er dette noe jeg trenger å bli minnet på gang på gang. Det er så lett å prøve å fikse ting selv først, og deretter komme til Gud med det. Hva med å heller begynne med Gud? Å søke å se mer av Guds kjærlighet og å minne seg selv på hva som faktisk skjedde på Golgata, det er plassen å starte dersom man vil kjempe mot synden.

Ikke vent med å komme til Gud med din synd.

«For det er Gud som er virksom i dere, så dere både vil og gjør det som er etter Guds gode vilje» (Fil 2:13)

 

Gud virker i  oss så vi vil det han vil, han virker i oss slik at vi gjør hans vilje. Det er Gud som hjelper oss å ta et oppgjør med synden. I møte med vår synd, la oss heller flytte fokuset til evangeliet. Det er jo et fantastisk budskap! Tenk så stort det er at våre synder er tilgitt! Alt vi trenger å gjøre er å legge dem ned ved korset. Ingen krav til å ordne opp i ting selv først, å være «perfekt» før man kommer til Gud. Man får komme som man er. Ikke vent med å komme til Gud med din synd. Om du faller i den samme synden for tusende gang, be om tilgivelse. Se til korset og se hvor høyt Gud elsker deg.

Foto: Vinoth Chandar @ flickr