Å følge er å bli

Å følge er å bli

Når vi oppdager at vi ikke lever sånn som Gud vil har vi to muligheter: Vi kan gå for en quick fix. Eller vi kan gå for en mer langsiktig fix, vi kan gå til kilden.

Tema

Temaet for iTro i juli er#follow. Dette er også tema for sommerensUL i Kongeparken. Du kan melde deg på UL her.

Når vi snakker om å følge Jesus er det noe annerledes enn å følge etter et menneske. Jesus var Gud. Å følge han er mer enn å huke av med grønt på en checkliste. Jesus sier «Bli i meg».

«Så blir jeg i dere». Her har vi oppskriften på det vi leter etter. Å ha Jesus med. Å leve nær til han. Å leve for han. Å følge han. Ja, da må vi «bli i ham».

Å være Jesu brud og Guds barn, og i tillegg ha Den Hellige Ånd boende i seg, det er jo ikke så verst

Hvem tror du  på? Hvem er Jesus? Hvem er Gud, din Far i himmelen? Hvem er Den Hellige Ånd? Tenk å kunne se på korset med glede, ikke med skam. Å kunne se på Gud som en barmhjertig Far, ikke som en streng dommer. Å vite at Den HelligeÅnd finnes, for deg. Å være Jesu brud og Guds barn, og i tillegg ha Den Hellige Ånd boende i seg, det er jo ikke så verst.

Å tro er steg én, men å følge er ikke steg to. Et steg to innebærer ofte at vi går videre fra steg én. Gjør vi det her får vi et problem. Vi vil gjerne ha progresjon, gå framover. Nå steg to og tre og fire. Men her kommer framgangen bare ved å bli på steg én.

Det er ingen snarvei, å bli i Jesus. Det er ikke juks. Eller noen enkel løsning. Men det er logisk. Det er som om Jesus sier «Hvis du vil leve nærme meg, må du leve nærme meg». Det er det det er liksom.

Det høres ikke veldig åndelig ut, men vi trenger det

Det går ikke  av seg selv å være på stegén. Vi mangler ofte viljestyrke til å bruke tid med Gud. Vi har en hel haug av andre ting som roper høyere på oss. Noen ganger er det lett for Satan å holde oss unna Jesus. Det kan være frustrerende å finne ut at man ikke nødvendigvis ønsker å bruke tid med Gud i dag, selv om det var helt konge i går. Derfor er det viktig med struktur og vaner. Det høres ikke veldig åndelig ut, men vi trenger det.

For hva skjer om du bare skal lese i Bibelen når du har lyst, men du må være midt i lesinga for å finne ut at du har lyst? Når vi oppdager at vi ikke lever sånn som Gud vil har vi to muligheter. Vi kan gå for en quick fix: Gå rett på å gjøre mer. Gjøre det bedre. Gjøre det rette. Følge mer og bedre.

Eller vi kan gå for en mer langsom og langsiktig fix: Gå til kilden. Bli kjent med han som skapte oss, han som tok vår straff, han som gir oss livet. Og fortsette å bli kjent. La oss forandre av ham.

Foto:Cuba Gallery /flickr.com