6 hindringer som står i veien for at du finner «den rette»

6 hindringer som står i veien for at du finner «den rette»

Noen ganger saboterer du kanskje et potensielt forhold, allerede før det har startet.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken er hentet fra Relevant Magazine, og gjengitt med tillatelse.

En venn jeg hadde kjent lenge spurte meg ut på date mens jeg gikk på universitetet. Jeg fikk umiddelbar panikk og spurtet hjem – uten å gi noen forklaring på hvorfor. 

Noen ville nok sagt at vi på det tidspunktet allerede datet, vi brukte mye tid sammen, men tanken på å faktisk stadfeste det gjorde meg ukomfortabel. Ja, jeg likte ham, men å faktisk date ville bety å risikere det vi allerede hadde – vennskapet. 

Vi dro aldri på den daten. Heldigvis forble vi venner og  kunne senere le av hvordan jeg hadde overreagert, men dette er langt fra den eneste gangen jeg har sabotert et potensielt forhold allerede før det har startet. 

Ikke alle ønsker å gifte seg eller finne en kjæreste akkurat nå, men dersom det føles som om du aldri møter «den rette», kan det være at du saboterer deg selv uten å vite det. Dette er noen av hindringene som kan stå i veien for at du finner «den rette.» 

1. Urealistiske forventninger

Forventninger svarer ikke alltid til virkeligheten. Ofte forventer vi at en kjæreste skal fylle alle våre behov og mangler. Dette legger et enormt press på et forhold. Noen ganger vil det å ha urealistiske forventninger stoppe oss fra å ta en sjanse og bli bedre kjent med noen, kun fordi situasjonen ikke var slik som vi hadde forestilt oss at den skulle være. 

Jeg elsker å høre historiene om hvordan venner og familie møtte sin ektefelle. Noen av historiene begynner ikke like romantisk, flere har til og med fortalt at de i begynnelsen var nesten sikre på at denne personen ikke var «den rette.» Dette strider mot drømmen om «kjærlighet ved første blikk», men noen ganger kan forhold som ikke begynner som et eventyr vise seg å bli de vakreste kjærlighetshistoriene. 

Dersom du er interessert i noen eller de er interessert i deg, og de innfrir dine grunnforventninger (som tro, karakter osv.), prøv å gi dem en sjanse! Noen ganger kan en person som virker kjedelig ved første blikk vise seg å være veldig spennende. Det er ikke sikkert denne personen er den rette for deg, men du ga det i hvert fall en sjanse. 

2. Sammenligning

Selv om  gode rollemodeller er en fantastisk ting, må vi huske på at ikke alle forhold ser like ut. Alle burde alle ha samme grunnlag, troen og forpliktelse, men hvordan dette ser ut i hverdagen vil variere. Hvert forhold vil være unikt, fordi hvert menneske er unikt. 

Det at forholdet ikke ser ut som forholdet til din beste venn eller foreldrene dine, betyr ikke at det er dårligere. Ta et steg tilbake og se på hvordan dette forholdet er. Ærer det Gud? Har det potensiale til å vokse til noe dypere?  

3. Frykt for sårbarhet

Sårbarhet bærer alltid med seg risiko. Hvor vår sårbarhet ligger vil variere, det kan være alt fra å være ærlig om følelser, dele sår fra tidligere forhold eller å snakke om tro. 

Alle bærer med seg erfaringer. Å være sårbar blir enda vanskeligere om din tidligere sårbarhet har blitt avvist. Prøv å snakke med den aktuelle personen slik du ville gjort med en nær venn. Det er alltid enklest å være sårbar om du tør å være deg selv helt fra begynnelsen. 

Dette betyr ikke at du skal fortelle alle detaljer om deg selv og dine sår på første date. Å bygge tillit tar tid, og i et sunt forhold matcher intimiteten og sårbarheten tilliten og forpliktelsen. 

4. Lettvinthet

Det finnes hundrevis av unnskyldninger som hindrer oss fra å satse på noen. Disse er lette å akseptere mens vi forteller oss selv at vi venter på «den rette.»

Det finnes travle deler av livet der vi trenger å fokusere på andre ting enn forhold. Men overdrevent fokus på studier, karriere eller personlige mål kan lett bli unødvendige unnskyldninger, som holder deg tilbake fra det du ønsker. 

Livet, og kjærligheten, kan ikke detaljplanlegges. Noen ganger må det improviseres. I tillegg er det en styrke å kjenne noen gjennom flere deler av livet, og ikke kun når alle omgivelser er «perfekte».  

5. Opphengt i fortiden

En annen unnskyldning kan være at man henger igjen i en gammel forelskelse. Det er lett å holde fast på følelsene og tenke at en dag vil det funke. Dette «sikkerhetsnettet» holder oss tilbake fra å bli kjent med noen som vi faktisk kunne utviklet et forhold med. 

Vær villig til å ta en sjanse og bli kjent med personen du er forelsket i, men dersom de ikke gjengjelder følelsene, gå videre. 

Du fortjener noen som liker deg like mye som du liker dem. Ikke gå glipp av et potensielt forhold fordi du er opphengt i noen som ikke er interessert i deg. 

6. Overfokusert på fremtiden

Livet handler ikke bare om å finne en person å dele resten av det med, men om du er altfor travelt opptatt med å drømme om det neste som skal skje og hvordan livet skal bli i fremtiden, kan du komme til å overse noe fantastisk som er i livet ditt akkurat nå. 

Du skal ikke gi opp drømmene dine, men du må være tilstede i nåtiden. Hvilke mennesker har du rundt deg? Hvordan kan du bli bedre kjent med dem? Er det muligheter du går glipp av i kirken, eller gjennom venner, fordi du venter på «den rette» tiden eller «den rette» personen i fremtiden?  

Pass på at du ikke overser den som kanskje står rett foran deg. Ta deg tid til å reflektere over det du allerede har og være takknemlig for menneskene som er i livet ditt i dag. 

Denne saken er hentet fra Relevant Magazine, og gjengitt med tillatelse.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken er hentet fra Relevant Magazine, og gjengitt med tillatelse.