Fem podcast-anbefalinger

Fem podcast-anbefalinger

Det finnes en drøss av podcaster man kan lytte til, men hvilke skal man velge? Her er fem podcaster iTro mener det er verdt å lytte til!

Podcast

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning. Denne gangen gir vi tips til podcast.

Jeg liker å tro at man kan dele Norges podcast-lyttere i to grupper. Enten er du en av dem som har hørt på podcaster i evigheter, eller så er du en av dem som nylig oppdaget at det faktisk går an å ha noe annet på ørene enn musikk.

Dersom du er i den første kategorien kan det hende du har gått tom for podcaster å høre på. Og dersom du er i den siste kategorien kan det hende du ikke tør å spørre om podcast-tips fra andre, i frykt for å bli anklaget for å være en person som ikke følger med i tiden.

Podcast-anbefalinger for ungdom

Uansett hvilken person du er, trenger du ei mer fortvile. iTro har nemlig funnet fem podcaster vi har lyst til å anbefale. Det meste av materialet som finnes i «podcast-jungelen» er myntet på folk som er 18 år og oppover. Det gjør det litt vanskeligere å finne podcast for ungdom, enn for de litt eldre.

Heldigvis gjelder ikke dette alle podcaster. Og flere podcaster passer like godt å høre på for de under 18 som de over. Her er fem slike:

The Bible Project – På iTro har vi skrevet om the Bible project tidligere. The Bible Project lager små videoer av bibelhistorien som passer perfekt til bibelgruppe eller til egen læring. Men det stopper ikke der, de har også en egen podcast der de snakker om temaene for videoene. Dette er både hyggelig og lærerikt. Anbefales!

Tim Keller – Det er mange menigheter i Norge som legger ut talene sine på nett.  Misjonssalen Oslo har en egen podcast, samme gjelder Filadelfia og Salt Bergenskirken. Likevel vil jeg trekke frem en amerikansk pastor. Timothy Keller er pastor i New York, en av verdens mest sekulære byer. Hans taler passer dermed meget godt inn i et sekulært Norge. Keller har en egen evne til å gjøre Bibelen relevant for vår tid uten å gå på kompromiss med budskapet.

Noe på hjertet – Maria Celine Lundeby og Ingebjørg Nandrup har laget en podcast som heter «Noe på hjertet». Her inviterer de bra damer til å dele ærlige og ekte erfaringer om troen på Jesus og sitt eget liv. Veldig oppbyggende å lytte til – også for gutta!

Laget podcast – Også Laget har en podcast. Denne passer for deg som vil høre på noe oppbyggelig eller lære noe om Bibelen, på kort tid. Podcasten har flere korte episoder i arkivet, men det finnes også noen som går mer i dybden dersom det er ønskelig.  Det er også noe apologetikk i podcasten!

Damaris Norge – Damaris Norge har en podcastkanal med et rikholdig arkiv.  Damaris forsøker å koble kristen tro og populærkultur, og mye i podcastkanalen dreier seg om nettopp dette. Vi vil spesielt anbefale den forholdsvis nye podcasten «troende i trøbbel», som er en apologetisk podcast som tar for seg ulike innvendinger mot kristen tro.

NB! Disse podcastene finner man ved å bruke søkefunksjonen i de største podcast-appene til Android og iPhone.

Shutterstock

Podcast

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning. Denne gangen gir vi tips til podcast.