5 tips for å unngå åndelig tørke i sommer

5 tips for å unngå åndelig tørke i sommer

Guds ord er som mat – livsviktig!

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

På sommeren skjer det ofte en overgang. De hverdagslige rutinene viskes ut, ungdomsopplegget har tatt sommerferie og du treffer ikke dine kristne venner like ofte.

Med andre ord kan det være vanskeligere å holde fokus på Gud og man må gjøre en ekstra innsats selv for å opprettholde bibellesning, bønn, kirke og andre kristne aktiviteter.

Det er ikke alltid den skiven med leverpostei tidlig på morgenen er så sykt digg, men vi vet hvor nødvendig den er.

La oss hjelpe hverandre til å holde fokuset på Gud varmt gjennom sommeren!

Guds ord som næring

Å lese i Bibelen eller bruke tid med Gud kan sammenlignes med næring for kroppen – som mat for kroppen.

Mennesker trenger mat for å leve og på samme måte tror jeg oss kristne trenger Guds ord for å holde oss åndelig i live. Som med mat, så er det ikke alltid det frister å lese i Bibelen. Det er ikke alltid den skiven med leverpostei tidlig på morgenen er så sykt digg, men vi vet hvor nødvendig den er. Vi trenger mat for å leve.

Les også: «Kom på gudstjeneste og bli forvandlet av Den hellige ånd»

Sånn er det også med å bruke tid med Gud. Selv om det til tider kan være kjedelig, så er det viktig og vi får noe ut av det, selv om vi ikke alltid merker det.

Les også: Skjer det automatisk noe med oss når vi leser Bibelen?

5 tips som kan forhindre åndelig sommertørke:

1. Bibelleseplan

For min del synes jeg det er sykt herlig å ha en konkret bibelleseplan å følge. Da vet jeg hva jeg skal lese hver dag og kan huke av når jeg er ferdig (digg følelese!). Kanskje det kan gjøre det enklere å få en fast rutine på bibellesingen?

Det beste her er at man slipper å gjøre det kjedelige planlegginsarbeidet!

2. Bibel på podkast

Det kan være tungt å ta opp Bibelen når motivasjonen ikke er på topp. Bibelen på podkast kan gjøre det enklere. Det er lettere å sette på at noen leser Bibelen for deg på øre enn å gjøre det selv.

Hvis du har mulighet, vil jeg anebfale å følge med i egen Bibel mens du har det på øret – da er det lettere å følge med!

Sjekk ut Bibelen på ett år:

3. Ansvarliggjøring

Enten det er bibellesning, trening eller noe helt annet, så blir alt vanskeligere alene. Gå sammen to eller flere og les Bibelen. Ha en felles bibelleseplan og ansvarliggjør hverandre for at dere har lest. Det kan være så enkelt som at dere sender hverandre en spesifikk emoji på messenger når dere har lest.

Og vipps, så har dere lest litt i Bibelen hele sommeren!

4. Sjekk ut hvilke kristne aktiviteter som skjer i nærområdet

Gjør litt research og finn ut hva som skjer av kristne aktiviteter i ditt nærområde. Er det noen møter du kan gå på? Eller kanskje du kan dra på en leir eller festival?

Noen steder er det lite kristne tilbud. Hvis det er tilfelle – hva med å arrangere en egen bibelkveld? Det kan være å lese i Bibelen i lag, se en film med kristent budskap, felles bønn eller noe helt annet. Her er det bare å bruke kreativiteten! Lag noe god mat, så kan dette bli riktig så hyggelig!

5. Bytt ut sommersang med lovsang

Ta deg tid til å høre på lovsang. Sett sammen ei liste med dine favoritter og bruk sommeren til å bli påminnet kristne sannheter samtidig som du kan lovprise Gud og fokusere på han i hverdagen!

Lightstock

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.