Ut av komfortsona

Ut av komfortsona

Hva med å være kristen utenfor de trygge rammene?

Hvis dugår i kirka eller på bedehuset vet du hva som skjer på et møte. Her synger vi sammen, ber sammen, hører tale, og synger litt til før man går til kirkekaffen – eller ned i kjelleren for å spille brettspill med de andre kristne.

Jeg husker godt  da jeg kom i militæret for rundt 5 år siden. Her møtte jeg mange hyggelige folk. Samtidig var det en overgang å komme fra den trygge og koselige ”kristenkulturen” på internatskole, til en kultur der kirkekaffen var byttet ut med alkohol. Jeg husker at jeg måtte passe på en som ble så full at han dro til byen kun iført dongeribukse og t-skjorte – i 15 minusgrader. En annen gang leste jeg andaktsbok mens de andre i teltet (inkludert befalet) så på pornofilm. Litt diskusjon om tro ble det selvsagt også. Det var på mange måter en utfordring å være kristen her, likevel har jeg aldri vært mer bevisst på min tro enn i denne perioden. Siden jeg var tydelig på at jeg var kristen fra første stundjeg også respektert av de rundt meg.

Kanskje vi kristne skal pushe hverandre

Selv om militæret  innebar et år ute av ‘komfortsonen’, var det likevel utviklende for kristenlivet. Det var faktisk mamma som pusha meg til å dra i militæret fremfor å ta siviltjeneste – som jeg ønsket å ta i KRIK. Det året fikk jeg bekjent min tro til flere ikke-kristne enn jeg hadde gjort gjennom hele livet. En på rommet begynte blant annet etter hvert å lese litt i Bibelen hver kveld. Kanskje vi kristne skal pushe hverandre til å gå utenfor komfortsona av og til, slik som mutteren gjorde med meg?

En mann som  gikk utenfor komfortsona heter Jesus. Hvis vi leser Det gamle testamentet ser vi at Gud gang på gang ble sinna og frustrert over mennesker som gjorde vondt med sine medmennesker. Likevel valgte han å tilgi og gi dem nye sjanser. Gud kunne egentlig gjort slutt på hele menneskeheten, men bestemte seg i stedet for å bli et menneske som tok på seg alle våre synder. Vi som har tatt imot Jesus i tro har fått en enorm gave – men også et viktig oppdrag. Kanskje vi må tørre å treffe folk utenfor kirkekaffen, slik at mennesker som ikke kjenner Jesus kan få evig liv og bli med på å gjenopprette Hans skaperverk.

Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og ta sitt kors opp og følge meg. Matt 16,24

Dagens andakt er skrevet av Roger Steinbakk (25). Han er student i Oslo.