Tilgivelse og evig liv

Tilgivelse og evig liv

Vi tror at Gud gir oss noe når vi tror på ham. Og det er ikke småtterier heller.

Jeg tror på (…) syndenes forlatelse, legemets oppstandelse og det evige liv. Amen.

Sånn slutter trosbekjennelsen, densom blir fremsagt på forskjellige møter og gudstjenester rundt om i hele verden. Og for en fantastisk måte å avslutte trosbekjennelsen på! Har du det litt som meg kan det hendeautopiloten har en tendens til å koble inn litt når vinærmer ossslutten av trosbekjennelsen. Men det som nå kommer til slutt er like viktig som alt det andre, har sier vi hva vi tror Gud faktisk gir oss gjennom troen. Og noen av disse tingene er altså syndenes forlatelse og det evige liv.

Han gir oss syndenes forlatelse hver gang vi kommer til ham

Det er vanskelig å beskrive hva syndenes forlatelse er på enbedre måte enn detJesus gjorde det da han fortalte lignelsen omDen bortkomne sønnen. Denne sønnen hadde vært respektløs mot faren sin, dratt fra ham, sløst bort alt det han hadde fått i arv, og han satt til slutt tilbake uten noen verdens ting. Når han så til slutt oppsøker faren sin igjen, har han ikke håp om mer enn i beste fall å kunne bli som en av tjenestefolket. Men han får mye mer enn det! Han blir tilgitt alt han har gjort galt, og blir tatt imot som en sønn, med åpne armer.

Dette er sånn Gud møter oss syndere. Med åpne armer, selv om vi har sviktet ham og syndet mot ham igjen og igjen. Han gir oss syndenes forlatelse hver gang vi kommer til ham.

På grunn av dette kan vi være klare for Jesus når han kommer igjen. Da skal vistå opp fra de døde, til et evig liv sammen med ham.

Det er dette vi tror på, vi skal leve evig, alle vi som har tatt imot Jesus

Jeg har sett flere filmer (ofte ganske middelmådige filmer…) der hovedpersonens store mål er å finne "ungdomskilden", en eller annen slags magisk drikk eller noe såntsom gjør at han kan bli udødelig. Og et langt liv virker å være manges drøm. En meget rik, men eldrendemann skal visstnok ha tilbudt hele formuen sin til den som kunne gi ham ett ekstra år å leve. Jeg vet ikke om noen rakk å fortelle ham at Jesus ville gi ham evig liv, det er i alle falldette Gud ønsker å gi oss. Et evig liv sammen med ham!

Det mest kjente av alle bibelvers handler om nettopp dette. I Joh 3,16 står det nemlig:For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Og det er dette vi tror på, vi skalleve evig, alle vi som har tatt imot Jesus. For det har Gud lovet oss.

Foto: Fotolia.com

I denne serien går vi gjennomtrosbekjennelsenfor å bli litt sikrere på hva det er vi egentlig tror på.

Siden det er Gud vi tror på er det han trosbekjenneslen handler om. Den sier noe om hvem Gud er.

Trosbekjennelsen har tre deler, én for hver av de tre personene itreenigheten. Først står det om Gud Fader, deretter om Jesus og så om Den Hellige Ånd.