Takknemlig

Takknemlig

Kan jeg takke Gud under alle forhold?

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Veronika Vegge (22) fra Konsmo.

Jeg har bodd både i Norge og Etiopia – to land med store kontraster. På den ene siden har vi Norge som er kåret til et av verdens beste land å bo i. På den andre siden er Etiopia med all sin fattigdom og nød.

Man trenger ikke ha i overflod slik vi har, man kan ha mindre

Noe av det  første som slo meg da jeg flyttet til Etiopia var hvordan menneskene der var så smilende og glade. Jeg lurte på hvordan de kunne være det når de hadde så lite.

Kan man være taknemlig for det man har, om det er lite eller mye? Jeg har sett at svaret ofte kan være ja. Man trenger ikke ha i overflod slik vi har, man kan ha mindre.

Det kan være utfordrende å takke når det det stormer i livet

Uansett hvor du  bor i verden, så byr livet på både oppturer og nedturer. I Bibelen leser jeg: «takk Gud under alle forhold! For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus.» (1 tes 5, 18).

Det kan være utfordrende å takke når det det stormer i livet. Det er likevell noe vi alltid kan takke for, fordi vi har en Gud som alltid er den samme. Han har lovet å være med oss, han er god, barmhjertig, nådig og det er han som gjør deg fri! Friheten i kristus avhenger ikke av materiell rikdom.

Bønn

Gud, takk for alt du har gitt meg av mat, klær, sted å bo og muligheter. Hjelp meg å dele. Takk for at du er den samme til evig tid. Takk for din nåde som er ny hver eneste dag.

Amen.

Hvis du vil  ha et lite tips, så er Salme 103 veldig fin å bruke når du takker ;)