Sennepsfrøtro

Sennepsfrøtro

Bibelen sier at en tro som et lite sennepskorn er nok. Det kan flytte fjell.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Hildegunn Haugen. Hildegunn er arkitekt, og bor i Oslo.

Jeg pusser opp kjøkkenet mitt, og her om dagen klarte jeg å borre feil. Det endte i en bul på vasken. Jeg ble kjempe lei meg, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg trodde ikke det kom til å hjelpe, men tenkte det ikke skadet å prøve, så jeg la hånda over, og ba. Ba om at det ødelagte måtte bli helt igjen.

Jeg skulle så veldig ønske at jeg kunne fortelle dere at jeg fikk oppleve et mirakel på kjøkkenet. Men dessverre fikk jeg ikke bønnesvar denne gangen, heller. Jeg innrømmer at jeg tenkte at det ikke var så rart, for det var ikke mye tro jeg hadde på at det kom til å skje.

Bibelen sier at en tro som et lite sennepskorn er nok

Noen ganger møter  vi mennesker med en tro som det er grunn til å misunne og beundre. De har store forventinger til hva Gud kan og skal gjøre i livet deres. De stoler uten forbehold på Gud, og legger både hverdagen, alt de eier og fremtida i Guds hender.

I Bibelen så står det om å ha tro som et sennepsfrø. Et sennepsfrø er pitte lite. Ofte føler jeg at troen min er akkurat det, pitte liten. Jeg synes det er vanskelig å tro at Gud er allmektig, at han bryr seg om lille meg. Det er vanskelig å stole på at Han har kontroll, så jeg føler behov for å hjelpe til.

Også ser jeg på alle de andres tro. Det virker som om de opplever mer med Gud. De deler frimodig om Jesus, ofrer ting med glede, og stoler på Gud. Og det er lett å tenke at med min lille tro er det lite som hjelper. Men Bibelen sier at en tro som et lite sennepskorn er nok. Det kan flytte fjell. (Matt 17,19)

Gud vil at vi alle skal få oppleve fantastiske ting med han

For det er  ikke størrelsen på mintro som er avgjørende, men hvem jeg tror på. For han jeg tror på har skapt meg og hele verden. For eksempel har han skapt et immunforsvar, som gjør at når jeg får et rift på fingeren, vil min egen hud og mitt blod trå til for å tette igjen. For å reparere det som var ødelagt. Han som har skapt oss på så vidunderlig vis, han har all makt. Og da er det ikke meg det kommer an på.

Gud vil at vi alle skal få oppleve fantastiske ting med han, og det eneste han vil at vi skal gjøre er å komme med vår tro, uansett hvor liten den er.