På tide å skifte klær?

På tide å skifte klær?

Jesus erstatter slaveklærne våre med nye klær, og viser at vi tilhører ham og har fått et nytt liv.

Andakt

Hver uke legges det ut en ny andakt på iTro, skrevet av en av iTros andaktsskribenter,

Har du noen gang blitt bedt om å skifte klær? Du var på full fart ut døra, men ble stoppa i døra av mor som sier: ”Det der kan du ikke ha på deg dit du skal!”

Noen plasser er det forventet at en kler seg litt ekstra fint. Du må finne frem den fine genseren, eller blusen. Det kan være noen en skal feire, eller at man ønsker å gjøre litt ekstra stas på dem en besøker.

Bytter klær med Jesus

På Bibelens tid var det som i dag vanlig å kle seg forskjellig alt etter hva en skulle på. Men klær hadde også en annen funksjon. Klærne fortalte om hvem du hørte til, og hvilken posisjon i samfunnet du hadde.

En av de viktigste forfatterne av det nye testamentet, Paulus, bruker i Kol 3,9-10 et bilde med å bytte klær for å fortelle oss noe viktig:

”For dere har kledd av dere det gamle mennesket og dets gjerninger og iført dere det nye, det som blir fornyet etter sin skapers bilde og lærer ham å kjenne.”

Ut fra hvordan de var kledd, kunne Paulus når han gikk rundt på gata se hvem som var slaver, og hvem som var frie borgere i det romerske samfunnet. Når vi møter Jesus så skjer det nettopp et slikt klesbytte.

Husk på hvilke klær du har på

Vi mennesker er i utgangspunktet slaver for synden, og har slaveklær på oss. Når vi begynner å tro på Jesus, og at han døde for våre synder på Golgata, skal vi få kle av oss disse slaveklærne og kle på oss nye klær.

Jesus gir oss da hans helt nye klær, og om dere forstår bildet: Et helt nytt liv. Klærne forteller hvem vi hører til, og med Jesus sine klær viser det at vi tilhører han.

Neste gang du går ut døra: Husk på hvilke klær du har på. Og husk på han som har gitt dem til deg.

Eller kanskje er det på tide å skifte klær?

”Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige, så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre.” Kol 3,12-13

Andakt

Hver uke legges det ut en ny andakt på iTro, skrevet av en av iTros andaktsskribenter,