7 finurlige detaljer fra Bibelen

7 finurlige detaljer fra Bibelen

Visste du at Paulus talte en mann til døden, men vekket han opp igjen og fortsatte talen? Eller at vi møter et snakkende esel i Bibeltekstene?

Det finnes mange fascinerende detaljer og historier i Bibelen. Det er veldig mye som kunne vært nevnt i denne saken, men her har du et utvalg av noen spenstige detaljer fra Bibelen.

7 finurlige detaljer fra Bibelen du kanskje ikke var klar over

1. Paulus’ langdryge tale

I Apostelgjerningene 20,9 leser vi at Paulus taler helt til midnatt. En ung gutt, Evtykos, sitter i vinduet og hører på. Han sovner, faller fra tredje etasje og dør. Paulus går så bort til denne gutten, vekker han til live og fortsetter talen som om ingenting har skjedd. Så fortsetter han talen «helt til det lysnet». Vi kan forstå at noen sovnet under en så lang tale.

2. Jakobs kjærlighetsdrama

Se for deg at du er forelsket i ei jente, men for å få henne må du jobbe i syv år for hennes far. Du gjør som faren sier og arbeider for han i syv år. De syv årene har gått og du skal endelig få drømmedama di. Da viser det seg at du ikke får hun du er forelsket i, men søsteren (!) hennes. Hvis du skal få hun du er forelsket i, må du jobbe i syv år til. Slik var det for Jakob i 1 Mos 29.

3. Raske Johannes?

Når man først får æren av å skrive ei bok til boksamlingen som senere skal bli verdens mest leste bok, er det viktig å få inn litt snikskryt. I Johannes 20,4 presiserer Johannes at han løp fortere enn Peter. Viktig detalj, synes forfatteren.

4. Snakkende esel?

Det er ikke bare i Shrek man finner snakkende esler. Også i 4 Mos 22,21−35 leser man om et snakkende esel!

5. Bank, bank!

Har du noen gang banket på ei dør og ikke blitt sluppet inn? Det har i alle fall Peter opplevd. I Apostelgjerningene 12,11−17 leser vi at Peter banker på flere ganger, uten at han blir sluppet inn huset. Tjenestejenten Rode hører ham, og blir så glad at hun glemmer å åpne døren før hun forteller. Vi får for Peter sin skyld håpe at det ikke regnet.

6. Søskenkrangel

Har du noen gang kranglet med søsknene dine? Jeg tviler uansett på at du begynte like tidlig som tvillingbrødrene Jakob og Esau. Vi leser i 1 Mosebok 25,22 at de sloss inne i magen (!) til moren sin! Snakk om å ta søskenkrangelen til nye høyder!

7. Løvekamp

Hadde du hatt en sjanse mot en mot en løve? Tvilsomt. For Samson var det derimot null problem. I Dommerne 14,6 leser vi at han rev ei løve i stykker med bare nevene. Videre står det at han ikke sa noe til foreldrene. Det tror jeg du gjorde lurt i, Samson.

 

Bibeltekstene er fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

Unsplash