Kvinnen som rørte ved Jesu kappe

Kvinnen som rørte ved Jesu kappe

Hun kunne endelig åpne opp. Hun kunne endelig legge av seg alt som hadde tynget.

Andakt

Denne andakten er skrevet av Maria Ulla.

Historien om den syke kvinnen i Det nye testamentet: Lukas 7. 43-48

Det var en kvinne som hadde hatt en tøff periode i livet. Hun hadde brukt mye tid for seg selv. Hun hadde slitt med mye hun syntes var unødvendig vanskelig. Hun hadde brukt mye tid og penger på å være hos legen. Hun hadde samtalt med mange andre, som også hadde erfaring innenfor feltet, om ting hun syntes var vanskelig. Men ingen hadde klart å gjøre henne frisk. Hun syntes mye hjalp, men det var ikke komplett.

Hvorfor henne?

Hun nærmet seg Jesus sakte, men sikkert, ble han mer tydelig som svaret på alle hennes problemer og utfordringer. Da hun søkte han fullt og helt var det noe som hendte. Da spurte Jesus: «Hvem var det som rørte ved meg?» Hun turte ikke å svare – ville Jesus virkelig ha noe med henne å gjøre?

Men Jesus sa: «Det var noen som rørte ved meg, for jeg kjente at en kraft gikk ut fra meg.» Da skjønte hun at det ikke kunne skjule seg lenger, hun satte seg skjelvende opp før hun falt sammen på gulvet med hendene foldet. Hun fortalte ham alt. Da sa Jesus til henne: «Din tro har frelst deg, datter. Gå i fred!»

Fri

Jenta reiste seg opp fra gulvet, danset litt rundt før hun kunne gå ut av rommet. Hun følte seg bedre for første gang på lenge. Frisk og full av visshet om at Jesus var med gjennom alt som føltes så utrolig vanskelig.

Jesus var med når hun prøvde å skjule for alle hvordan hun egentlig hadde det. Jesus hadde sett henne, det var bare hun som hadde valgt å ikke søke hjelp med han før nå. Hun kunne endelig åpne opp. Hun kunne endelig legge av seg alt som hadde tynget, fordi hun hadde valgt å røre ved Jesu kappe.

Andakt

Denne andakten er skrevet av Maria Ulla.

Historien om den syke kvinnen i Det nye testamentet: Lukas 7. 43-48