Jesus sier «Kom!»

Jesus sier «Kom!»

Er det noe jeg er sikker på at Gud ønsker å si til deg, så er det som Jesus sier til Peter: «Kom!»

Andakt

Hver søndag legges det ut en andakt, skrevet av en av iTros andaktsskribenter.

Har du hørt om da Jesus gikk på vannet? Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt eller lest denne historien, du finner den i Matt 14,22-33.

Handlingen foregår ute på havet hvor det er blåst opp til storm, og disiplene har reist i forveien til Gennesaret ettersom Jesus ønsket å trekke seg vekk for å be.

Kom gående på sjøen

La oss ta en tur til disiplene på sjøen. Det er midt på natta og båten blir kastet til alle kanter av bølgene. De er sikkert trette, kalde og våte.

Plutselig får de se en skikkelse gående på sjøen. De tror det er et spøkelse og blir redde, de begynte faktisk å skrike av redsel! «… straks talte Jesus til dem og sa: «Vær ved godt mot! Det er Meg. Vær ikke redde!»

Videre ber Peter om å gå ut til ham, Jesus sier «Kom!». Peter stiger ut av båten og og ut på vannet og begynner å gå mot Jesus, men så ser han vinden og uværet rundt seg. Han blir redd og begynner å synke, og roper: «Herre, frels meg!» Og straksrakte Jesus ut hånden og grep ham…»

Jesus hadde hatt en lang dag, han hadde snakket til tusenvis av folk og sørget for mat til dem (ut fra to fisker og fem brød: Matt 14,13-21). Etter dette tok han seg en tur opp i fjellet for å være alene og be. Midt på natten «kom Jesus til dem. Han kom gående på sjøen».

Jesus sier: ‘Kom!’

Jesus kom til dem, midt på natt, etter en så lang dag! Da Peter ønsker å møte Jesus på vannet sier Jesus: «Kom!» I det Peter begynner å synke og roper på hjelp, griper Jesus straks tak i ham. Jesus vil være der for oss!

Jesus ønsker oss ut fra den «trygge båten» og inn i stormen, han ønsker at vi skal fokusere på han og stole på at han har kontroll. Dersom vi blir redde og usikre på oss selv eller på han og begynner å synke, kan vi rope på Jesus og han vil gripe tak i oss med en gang!

Er det noe jeg er sikker på at Gud ønsker fra deg, så er det som Jesus sier til Peter: «Kom!»

nickolae / Fotolia

Andakt

Hver søndag legges det ut en andakt, skrevet av en av iTros andaktsskribenter.