Kom til Gud med alle sidene ved livet ditt

Kom til Gud med alle sidene ved livet ditt

Fasader kan skape en avstand mellom oss og Gud, fordi vi legger til krav om hva som skal til for å motta hans kjærlighet og nåde.

Andakt

Hver søndag legges det ut en andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

”For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem”. (Efeserbrevet 2,8-10)

Det kan være lett å sammenligne seg med andre. Vi ønsker å ligne på de vi liker og ser opp til. Vi kan lage oss en fasade, hvor vi fremmer det som er bra, og gjemmer vekk det som ikke er så bra, eller ting vi skammer oss over.

Også i det kristne felleskapet tar vi med oss denne fasaden. Vi skal være ”gode nok” kristne, få til livet, gjøre de riktige tingene og ha nok kunnskap om Bibelen.

Vi legger til krav

Men denne fasaden kan skape en avstand mellom oss og Gud. Ikke fordi Gud vender ryggen til. Men fordi vi legger til krav om hva som skal til for å motta hans kjærlighet og nåde.

Gud ønsker oss sånn som vi er. Han sendte sin sønn Jesus for å dø for oss, sånn at vi kunne bli frelst. Det vil si at når vi tror på Han, kan vi legge vekk fasaden, og hver eneste dag komme til Gud med alle sidene ved livene våre. Også får vi lov til å slappe av i hans nåde og kjærlighet for oss.

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.