Han som definerer deg

Han som definerer deg

Hva lar du bestemme verdien din? Det du får til, eller han som elsker deg og vil sette deg fri?

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros  faste andaktsskribenter.

Hvordan forklarer du hvem du er? Spørsmålet kan være vrient å svare på noen ganger.

Ettersom tiden går opplever vi jo at vi stadig forandrer oss. Vi får nye interesser, blir påvirket av andre mennesker og vi får mer livserfaring etterhvert som vi blir eldre.

Hva vi svarer, handler gjerne om hva vi har bygget vår identitet rundt. Det kan eksempelvis være ting som karriere, materiell velstand, vennene våre, familien, kjæresten, diverse hobbyer, talenter og mye mer.

Jag etter suksess

Isolert sett kan det ikke sies å være spesielt skadelig dersom noen av de tingene som er listet opp overfor er viktige for akkurat deg.

Likevel er det én ting jeg har lyst til å råde deg til å være bevisst på. Der du bygger identiteten din, kan du også lures til å legge verdien din – slik at det du får til avgjør hvor mye du tror at du selv er verdt.

Jeg har vært der selv. Jagende etter suksess på mange fronter, villig til å gjøre hva som helst for å lykkes. Klarer du ikke å nå målene du har satt deg, stempler du deg selv som en taper, og setter egenverdien faretruende nær null.

Går det slik du hadde planlagt, stiger selvtilliten og egenverdien du har i egne øyne.

Av ren kjærlighet

Slik kan en raskt bli løpende frem og tilbake, på desperat jakt etter denne verdens kortvarige applaus og ære.

Misforstå meg rett. Det er bra å ha store drømmer, høye mål og ambisjoner i livet. Blir det imidlertid slik som jeg har beskrevet det over i teksten, tror jeg man har feil fokus.

Derfor skal jeg si det først som sist: Kjære kristne bror eller søster: Slik kan du ikke leve. Det er nemlig ikke det du er kalt til!

Så, hva bør man gjøre? Jeg er ikke i stand til å gi deg løsningen, men det kan Jesus. Be om å få lov til å forstå at den du er – det er den Han sier at du er, og at det må få definere deg og livet du lever. Det er det avgjørende, ikke hva du presterer.

Be om å få lov til å forstå at Gud elsker deg, fryder seg over deg og at Han har betalt en helt enorm pris for deg. Ikke for alt du har oppnådd, eller for alt du kommer til å gjøre, nei – dette har han gjort av ren kjærlighet, bare fordi du er til.

Han ville sette deg fri

For meg har det å få leve etter dette vært selve bibelordet fra Johannes 8,36 i praksis: «Får da Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri.» ‭‬‬

For det var nemlig derfor Jesus kom. Han ville sette deg fri. Jeg tror virkelig at det er sant at Jesus kom til jorden, levde, led og tok vår skyld for at vi skulle få ha fellesskap med Gud.

Jeg tror også at en sentral ting man må forstå, er at han gjorde det for at vi skulle få ha evig liv i himmelen.

I tillegg vil jeg avslutte med dette: Det evige livet har allerede begynt for deg som er kristen. Lev det, og når du ikke klarer det, la Ham bære deg. For deg som ikke er kristen, finnes det ingen dager som er bedre til å starte dette livet, enn akkurat i dag.

John Olav Selstø

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros  faste andaktsskribenter.