Gode givere og mottakere

Gode givere og mottakere

Jeg tar imot andres generøsitet med glede! Når jeg lar folk være generøse mot meg, blir de enda mer velsignet enn det jeg blir.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Eyvind Olafsrud. Han er 23 år, kommer fra Kristiansand, og studerer bibeloversettelse ved Misjonshøgskolen i Stavanger.

For litt over to uker siden var jeg på Impuls-konferansen i Stavanger. De jeg bor med og jeg måtte være til stede på konferansen mye av helga, slik at det ville bli sene kvelder og tidlig opp om morgenen.

Fredag kveld får  vi sitte på i bilen til en kamerat, klokka er nærmere ett på natta. Han er trøtt og sliten. Men han vil kjøre oss hjem. Så på vei hjemover, da vi nesten er fremme, utbryter han: «Jammen, dokkår kan jo bara låna bilen i helgå!» Han skulle bo like ved IMI-kirka den helga, og hadde bilen tilgjengelig, vi fikk låne den. Jeg tok imot tilbudet meget kjapt.

Jeg kan ikke ta imot!

Jeg elsker når  folk er generøse mot meg. Jeg tar imot med glede. Vet du hvorfor?Fordi når jeg lar folk være generøse mot meg, blir de enda mer velsignet enn det jeg blir.

Har du noen gang opplevd å bli gitt noe av mennesker rundt deg? En god følelse, ikke sant? Samtidig så har vi vel alle kranglet litt med den personen som har ønsket å gi oss noe. «Nei, du kan da ikke gi dette?», «Det er for galt at du skal gi den», «Jeg kan ikke ta imot».

Disse responsene tror  jeg ligger dypt plantet i oss. Dersom vi mottar noe fra andre, er det liksom vi er svakere enn dem. Vi skal jo være den sterke.

For å ha et generøst samfunn, trenger vi folk som ønsker å gi til andre, men det vi ofte glemmer er at vi også trenger gode mottakere! Folk som aksepterer at mennesker rundt dem vil gjøre godt.

h2>»Jeg tror det er viktig å tenke enkelt

Jeg tror generøsitet  kommer utifra en overbevisning om at pengene, tiden, ordene, smilene og bekreftelsene vi har, er gitt til oss av Gud. Om vi innser at vi har mottatt alt fra Ham.

Hvordan kan det å gi og å få se ut i hverdagen din? Jeg tror det er viktig å tenke enkelt.Hva med å betale for den personen som er bak deg i køen på butikken? Jeg kan love deg et overrasket uttrykk i ansiktet på den personen. Hva med å nokså fort akseptere et tilbud fra noen som vil spandere noe på deg? Folk i butikkassa setter pris på folk som ser dem i øynene når du handler hos dem.

Bønn

Jesus, takk for at du har gitt oss alt. Hellige Ånd, skap i oss en vilje til å være generøse i ord, tid, smil, og penger mot dem som er rundt oss.

Verden blir et  mer interessant sted å være med folk som ønsker å være generøse mot andre, og folk som gledelig tar imot!