Gled dere – Alltid!

Gled dere – Alltid!

Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere! (Fil 4,4)

Snart er jula her. Jula er en tid for glede, pleier man å si. Men det er ikke alle som gleder seg til jul. Noen forbinder jula med foreldre som drikker. Andre må feire jul uten dem de er glade i. Kanskje synes du det bare er stress å måtte kjøpe inn gaver og smile til alle.

Glede er mye  nevnt i Bibelen, og brevet til filipperne er den boka det står mest om glede i. Paulus skrev brevet mens han satt i fangenskap. Ved første øyekast har han med andre ord ingen grunn til å snakke om glede. Hva er det som gjør at han allikevel bruker ordet glede 15 ganger i løpet av de fire kapitlene?

Vi trenger ikke basere gleden vår på ting som skjer rundt oss

Da jeg var  på seminar om frelsesvisshet på UL for noen år siden, husker jeg at det ble sagt at vi ikke måtte basere troa vår på følelser. Og det tror jeg er viktig. Vi er like mye frelst om vi har en god dag eller en dårlig dag. Men hva med å basere følelsene våre på troa vår? Det tror jeg ikke er så dumt.

Det er det Paulus gjør når han skriver brevet til filipperne. Han har en glede over at han kjenner Jesus, og at Jesu navn blir forkynt. Selv om han utenfra blir påført mye smerte, har han en glede som kommer innenfra, fra dypet av hjertet.

Vi trenger ikke  basere gleden vår på ting som skjer rundt oss. Vi kan glede oss over at Jesus kom til jorda og tok straffen vår på seg. Da blir jula virkelig en tid for glede.

Andakt

Dagens andakt er skrevet av Martin Andreas Lehre.

Bønn:

Kjære Jesus.

Takk for at vi skal få lov til å glede oss i deg,
Vær med alle dem som ikke gleder seg til jul.

Amen