En redningsaksjon

En redningsaksjon

Fordi Gud elsker deg. Naturligvis.

Andakt

Dagens andakt ble første gang publisert på iTro.no i 2012. Den er skrevet av teologistudent og tidligere iTro-journalist Jenny Stige.

Han kan ikke annet enn å gi oss fri vilje. Han kan heller ikke tåle oss på grunn av vår synd. Så han gav oss redningen. Fordi han kan ikke slutte å elske oss.

Det kan virke litt korttenkt av Gud. Å gi oss den frie viljen, som fører til at vi synder, som igjen gjør at han ikke tåler oss, noe som blir et problem fordi han ikke greier å ikke tåle oss, slik at han må gjøre noe for å kunne tåle oss igjen. Stress, liksom.

Han gir oss muligheten til å velge selv

Han er nok ikke kortenkt. Det handler om at Gud er Gud. Han er ikke en som tar valgene for oss. Han gir oss muligheten til å velge selv. Men for at vi skulle få muligheten til å velge han, måtte Jesus redde oss.
Hva betyr det for deg at Gud aldri vil slutte å elske deg?

Forskjellige folk ble bedt om å svare på dette spørsmålet med bare én setning hver:
«Det er drivkraften i min tro.» «Gir kraft, styrke og trygghet alle dager.» «Det betyr at Joh.3,16-17 er sant – og gir meg frelsens gave og evig liv.» «At jeg alltid er god nok.» «Trygghet i liv og i død, for da vet jeg at det han gjorde for meg gjennom Jesus gjelder hele tiden.»

Selv om alt rundt meg endrer seg er Gud uforanderlig

«At jeg kan være ærlig om alle følelsene mine uten at han blir lei av meg eller slutter å bry seg om meg.» «Det betyr at livet gir mening.» «Selv om alt rundt meg endrer seg er Gud uforanderlig.» «Det at Gud aldri slutter å elske meg betyr at jeg kan være sikker på at de løftene han gir i Bibelen holder også i dag.»

Gud hadde en plan. En plan om Messias, vår redning. Vår frelser.

Uavhengig kjærlighet, men vi trenger nåde og frelse

Det er viktig å huske at ingenting du gjør kan få Gud til å slutte å elske deg. Det er bare sånn han er, han elsker deg. Men det er ikke det samme som at vi er frelst uansett. Hadde det vært nok hadde vi ikke trengt Jesus. I Romerbrevet 5,8 står det: «Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.»

Andakt

Dagens andakt ble første gang publisert på iTro.no i 2012. Den er skrevet av teologistudent og tidligere iTro-journalist Jenny Stige.