Der rødt blir hvitt

Der rødt blir hvitt

I et rødt mørkerom blir røde klær helt hvite. Litt som når Bibelen sier vi blir renset rene i Jesu blod.

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.

Har du noen gang sett et gammeldags mørkerom? Før bilder ble tatt med digitalkamera, måtte man fremkalle bilder ved å behandle dem i et spesielt lys. Som oftest var rommet opplyst av røde lyspærer, slik at rommet var helt rødt.

Jeg fikk være med inn i et slikt rom en gang. Det som fascinerte meg mest, var det at dersom du hadde på deg noe rødt, ble det hvitt når du gikk inn i rommet. Det røde lyset «utlignet» rødfargen, og gjorde den hvit.

«Blodet fra Jesus renser oss fra all synd»

Dette røde mørkerommet tenker jeg på hver gang jeg leser dette verset i Jesaja 1,18:

«Kom, la oss gjøre opp vår sak!» sier Herren. Om syndene deres er som purpur, skal de bli hvite som snø, om de er røde som skarlagen, skal de bli hvite som ull.»

Her blir syndene våre omtalt som en rødfarge – skarlagensrød. Denne fargen ligner fargen på blod. Og blod omtales jo mye i Bibelen, spesielt i sammenheng med det å bli frikjent fra synder.

For eksempel i 1. Johannes’ brev 1,7:

«Men dersom vi vander i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans Sønn, renser oss fra all synd»

Det røde lyset symboliserer Jesu blod

Det kan jo nesten høres makabert ut at man skal bli renset i blod. Det høres i alle fall ikke ut som at det er noe man blir så veldig rein av. Men se for deg dette:

Som mennesker, har vi alle gjort gale ting. Vi har alle syndet. Og vi kan se for oss at alle syndene våre etterlater seg som blodflekker på en hvit kappe (se for deg en sånn legefrakk). Med slike flekker, kan vi ikke ha en nær relasjon til Gud, for han krever at vi skal være feilfrie.

Men dersom vi trer inn i nåden, er det som om å tre inn i et mørkerom med en slik kappe. Der det røde lyset symboliserer Jesu blod for deg på korset. Trer du inn i dette lyset, vil flekkene på kappen din bli hvite, og du vil fremstå som feilfri, og derfor skyldfri.

Det er med andre ord helt avgjørende at du velger å stå med hele livet ditt under Jesu nåde. Ikke med en fot innenfor og en for utenfor. Du må komme med hele deg. Da kan du være helt trygg på at syndene dine er oppgjort, og vite at livet ditt er lagt i Guds gode hender.

Justin S. Campbell

Andakt

Hver søndag legges det ut en ny andakt, skrevet av en av iTros faste andaktsskribenter.