7 bibelvers om nye begynnelser

7 bibelvers om nye begynnelser

Dette er noen gode påminnelser på starten av det nye året.

iBibelen

Bibelen er er fylt med tekster og vers. Her er 7 vers om nye begynnelser.

Denne saken ble originalt publisert på Relevant Magazine sine nettsider 29. desember 2016. Den er oversatt og publisert med tillatelse.

Følelsen av å sette pennen til første side i en helt ny dagbok. Dra av lappen på et nytt antrekk du har lyst til å ha på deg. Pakke opp det nyeste Apple-produktet.

Det er noe ved det menneskelige i oss som helt naturlig dras mot nye ting, men også mot nye begynnelser. 2016 har vært et annerledes år (seriøst, hva skjer med det?) og dets slutt har brakt håp til en ny start.

Klare for nye ting

Mennesker er mer eller mindre programmert for nye begynnelser. Hjernen vår er innstilt på å respondere på ny stimuli som en del av vår læringsprosess. Dette gjør at vi nevrologisk sett kan koble vår forståelse av liv, oss selv og naturens systemer. Det lar oss vokse, pushe fremover så vi kan skape nye historier, nye oppfinnelser, lar oss tilpasse oss. Denne evige muligheten for å få en ny start, og de nye oppdagelser de bringer, er en stor del av det som gjør vår menneskelighet så spesiell.

Det virker som om selv Gud synes nye begynnelser er ganske så kult. Her er 7 vers om hva Bibelen sier om dem for å lede deg inn i 2017s nye begynnelse.

Han er trofast i å la det nye vise seg i livet ditt

Han som sitter på tronen, sa da til meg: «Se, jeg gjør alle ting nye.» Og han la til: «Skriv det ned, for dette er pålitelige og sanne ord.»  (Åp 21.5)

Gud gir sitt folk nye lovsanger 

Han la i min munn en ny sang, en lovsang for vår Gud. (Salme 40.4)

Han gir en ny ånd

Da vil jeg gi dem et nytt hjerte, og la dem få en ny ånd. Jeg vil ta steinhjertet ut av kroppen deres og gi dem et kjøtthjerte isteden. (Esek 11:19)

Han legger nye veier i vanskelige tider

Nå skaper jeg noe nytt. Det spirer allerede fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ødemarken og stier i ørkenen. (Jes 43:19)

Å leve i det nye er vårt ansvar og vårt privilegium

Dere skal ikke leve som før, men legge av det gamle menneske som blir ødelagt av de forførende lystene. 23 Dere må bli fornyet i sjel og sinn 24 og kle dere i det nye menneske, det som er skapt etter Guds bilde til et liv i rettferd og hellighet etter sannheten. (Ef 4:22-24)

Han skaper fremdeles

Se, jeg skaper en ny himmel og en ny jord. Ingen skal minnes det som var,  ingen skal tenke på det mer. (Jes 65:17)

Og i Kristus gir han oss en ny begynnelse

Derfor, hvis noen er i Kristus, er han en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til. (2. Kor 5:17)

Du må ikke vente på nye begynnelser, for hans nåde er ny hver en dag.

Herrens miskunn er ikke forbi, hans barmhjertighet tar ikke slutt. Den er ny hver morgen, stor er din trofasthet. (Klagesangene 3:22-23)

iBibelen

Bibelen er er fylt med tekster og vers. Her er 7 vers om nye begynnelser.

Denne saken ble originalt publisert på Relevant Magazine sine nettsider 29. desember 2016. Den er oversatt og publisert med tillatelse.