– Viktigste linja noensinne

– Viktigste linja noensinne

For første gang i historien lanseres ei lederlinje på Bibelskolen Fjellhaug. Det er enda noen plasser ledig (og det haster hvis du vil ha en av de).

Litt tilbaketrukket fra en hovedstad som ellers har ganske høy puls, treffer vi de to som legger planen for neste skoleår. Linjeleder Mari (39) – som, til tross for klingende østlandsdialekt, ikke føler seg helt norsk, og «stip» Lazarus (19) – en energisk og fotballglad bergenser som er glad i å jobbe med mennesker. 

Ny linje på bibelskolen

Lazarus er nå i ferd med å fullføre sitt bibelskoleår.

– Det har betydd utrolig mye. Jeg har blitt utrustet og utfordret, lært meg selv å kjenne og lært mer om hva Bibelen sier om ulike temaer, og fått et tydeligere standpunkt og identitet i Jesus, forteller Lazarus. 

Derfor ønsker han å bidra til at flere skal få oppleve det samme, og har en spesiell brann for den nye lederlinja.  

– Den virker veldig kul og interessant. Det har aldri vært en lederlinje på Bibelskolen Fjellhaug noensinne. Det er noe jeg savnet selv, sier han.

Visjonen for linja er at de skal finne sitt engasjement og sine egenskaper, og få bruke dem.

Han forteller at den nye linjen er spisset mot å lede og drive kristent arbeid; man vil få muligheten til å bli kjent med seg selv, sine nådegaver og egenskaper, og det vil dessuten være en utadrettet linje hvor man får testet ut hva man kan bidra med i møte med mennesker og organisasjoner.

– Vi kommer til å besøke mye kristent arbeid der du får se hvordan det drives, og se hva du trigges av. Det er en veldig viktig satsing bibelskolen gjør, og jeg er glad for å få være en del av det. Jeg tror dette kan bli den viktigste linja noensinne, forteller han.  

Behov for ledere

Mari forteller at det er store behov for flere kristne ledere.

– Ungdom må få oppleve å få tillit og ansvar. Det er visjonen for linja: at de som går der skal finne sitt engasjement og sine egenskaper, og få bruke dem. Vi ønsker å satse på ungdommer, utfordre og hjelpe dem til å finne ut hva de drømmer om å gjøre, og gi dem mulighet til å praktisere det, forteller hun.

3 spørsmål

Kan dere avsløre noen av høydepunktene i løpet av året? 

Mari: Vi planlegger blant annet reiser til Israel, for å være der alt begynte, og oppleve stedene der det skjedde. Vi skal til London og USA, for å besøke noen av de mest interessante menighetene i verden, og lære mer om hvorfor det er troverdig å være kristen.

Lazarus: Vi tenker også å besøke Disneyland, for å forstå mer av hvorfor vi tenker som vi gjør i vår vestlige kultur. For kulturen påvirker troen vår, men det må også være sånn at Jesus får prege vår kultur. 

Mari: Men troen vår handler også om å bety noe for andre, så vi tenker også for eksempel å besøke fengsel og å ha en outreach til et sted i Europa hvor vi møter mennesker i nød og som team være Jesu hender og føtter. 

Lazarus: Også tror jeg allikevel at det blir like viktig det som skjer i de vanlige skoleukene. Jeg er veldig interessert i apologetikk – at vi har gode grunner for å være kristne, og kan være trygge på det vi tror på. Og kommunikasjon er viktig. Å kunne formidle et budskap på den rette måten, og jeg er fan av å bruke sosiale medier også i en kirkesammenheng. Og å forstå andre mennesker er like viktig som å gjøre seg forstått. 

Mari: Og å lære om troa og Jesus og få utviklet sin egen tro, ligger selvfølgelig i bunnen for alt. Så vi kommer til å starte året med fokus på trosliv. 

Hva slags folk passer denne linja for? 

Mari: Den passer for de som er motivert for å lære, og åpen for å bli utfordret, og har lyst til å bidra med å gjøre Jesus kjent, og har et engasjement for å delta i kristent arbeid. Jeg er gira på å få inn et bredt spekter av mennesker. Det er sykt viktig å engasjere ulike mennesketyper, og jeg er opptatt av at vi er, og skal være, ulike som mennesker. Vi har forskjellig bakgrunn, Gud har utrustet oss med ulike gaver. Men det som forener oss er at vi har det samme målet. Men vi må være åpne for å være ulike som mennesker. 

Lazarus: Som klasse vil vi være et team. Vi vil fungere som et åndelig fellesskap hvor vi deler med hverandre, våger å være sårbare, og får tilhørighet. Så dette blir en mulighet til å være med på noe helt spesielt. 

Er det fortsatt mulig å søke? 

Mari: Ja, det er fortsatt mulig – vi holder dørene åpne en liten stund til for den som ønsker å bli med på noe helt spesielt. Link til søknadsportal: https://bibelskolen.fjellhaug.no/leder 

Hans Christian Bergsjø