Til frihet

Til frihet

Til tider kjenner jeg at hjertet mitt lengter mer etter et perfekt ytre liv, enn et godt åndelig liv.

Leder

Ukas leder er skrevet av fysioterapeut og iTro-journalist Astrid Rydland Bjørke (24).

Vi bor i  et samfunn som stiller store krav til oss om hvordan livene våre skal leves, hva vi skal klare, hvordan vi skal være. Nettaviser og blogger setter en skyhøy standard for hvem vi skal være.

Målestokken for et  godt liv blir fort målt i smaleste midje, lengste hår, størst antall bakte cupcaces og flest antall treningstimer i løpet av en uke. I tillegg skal man selvfølgelig få gode karakterer og ha en spennende hverdag med mange interessante hobbyer. Et «vanlig» liv er langt fra godt nok. Alt skal være preget av det lille ekstra.

Jeg fårlyst til å prioritere ned alt som heter tro, og heller dyrke mine egne ønsker og interesser

Selv kjennerjeg  at det kan være lett å bli sugd inn i denne glansbildeverdenen. Til tider kjennerjeg athjertet mitt lengter mer etter et perfektytre liv, enn et godtåndelig liv. Jeg fårlyst til å prioritere ned alt som heter tro, og heller dyrke mine egne ønsker og interesser.Egoet mitt blir min avgud, og jakten på detperfekte liv er i gang.

Periodene jeg faller  forfristelsen om å gjøre meg selv til en avgud, er ikke gode perioder i livet. Og det er ikke rart. For det å dyrke seg selv er i bunn og grunn bare tomhet.Det gagner ikke andre enn meg selv, og når jeg da uansett aldri vil bli fornøyd, hva er det da jegkaster bort tiden minpå?

Ådyrke segselv er i bunn og grunnbare tomhet

Det er klart  det er mye positivt i å leve, det er ikke det jeg mener. Gode venner og latterkramper, nye opplevelser og erfaringer er spennende. Men å leve for å dyrke seg selv, det er, når alt kommer til alt, ikke annet enn tomhet.

Og jo mer  tydelig jeg ser denne tomheten, jo større er det for meg at jeg er et Guds barn. Jeg får eie et håp ogleve for noe som er evig. Jeg lever for Han som er skaper av hele universet – Han som vil at alle mennesker skal bli frelst. Jeg lever ikke lenger for meg selv, men for Han som gav sitt liv for meg.

Jeg er kalt  til et liv i frihet. Jeg trenger ikke kaste meg på jaget etter det perfekte liv, etter den perfekte kropp, etter den perfekte fasade. Jeg skal få bruke tiden min på noe stort og viktig – å vinne mennesker for evigheten. Og jeg er elsket av Han som selv er kjærlighet.

Nei, frihet er  ikke å sveve fritt, men å være bundet til Han som frigjør.

Ill.foto: KateCherenenko on fotolia