Streak

Streak

Streak med Gud, kun en plikt?

Leder

Ukas leder er skrevet av Maria. Hun jobber som journalist i iTro og studerer medisin på UiO.

Streak på Snapchat har blitt en skikkelig greie. Jeg må innrømme at jeg ikke har klart å holde en streak så lenge, men jeg tror jeg har skjønt poenget.

Snapstreaken kan bety mye for noen. Så mye at det er helt krise dersom telefonen er utladet eller man skulle befinne seg på et sted uten internett. Man vil ikke være den vennen som glemte å snappe og ødela en streak på over 400. Det ville de fleste av oss helst unngått. Kanskje betyr det for mange litt for mye?

Streak med Gud

Vi har streaks med alle vennene våre, har vi streak med Gud? Å henge med Gud er viktig og vi burde prioritere det mer. Det vet vi alle, men det er vanskelig likevel. Det er så mye annet å finne på, og så mye som skjer i hverdagen vår. Vi merker knapt at dagen har gått uten kontakt med Gud.

Noen ganger er man i en skikkelig dårlig periode med bibellesing og bønn og klarer ikke helt å komme ut av den. Ingenting hjelper. Det fungerer ikke alltid å bare ta seg sammen. Da er det flott at Gud også kan jobbe i oss gjennom stillhet, musikk, taler vi hører og gjennom mennesker vi møter. Dette er enda en grunn til at det kristne fellesskapet er viktig. Lysten til å lese vil komme tilbake, litt etter litt.

Ikke avhengig av streaken

Samtidig er ikke Gud som en venn som blir sint dersom du mister streaken med ham. Han ønsker en daglig kontakt, men blir ikke skuffet eller sint dersom det ikke skjer. Han blir derimot superglad hver gang du tar kontakt. Om det er mange ganger om dagen eller sjeldnere enn du hadde planer om.

Forholdet du har til Gud skal ikke være en tvangstanke eller enda en boks å sjekke av i lista di for et vellykka liv. Det skal være et ekte vennskap, som du får ha til den allmektige Skaperen. Når man tenker sånn på det blir det mindre «burdeburde», og mer et privilegium egentlig.

I Guds nærhet

For å finne ut hvor godt det er å leve nært Gud må du prøve det. Det kan være vanskelig å finne tid, men det er viktig å prioritere. Etter hvert som du kommer nermere ham vil det komme mer naturlig og ikke bli like stress. Gud vil aldri bli sint av å miste «streaken» med deg. Samtidig lengter han etter at kontakten skal være så naturlig at du glemmer at «bibel og bønn-streaken» i det hele tatt er en greie.

Gud vil at vi skal leve nært ham, ikke bare oppdatere ham en gang om dagen for å ha gjort det. Gud har mer han ønsker for forholdet vårt til ham enn at vi kun skal føle en plikt for å opprettholde kontakten.

 

 

 

 

Leder

Ukas leder er skrevet av Maria. Hun jobber som journalist i iTro og studerer medisin på UiO.