Masker

Masker

Det finnes mange former for masker. Og gjennom livet toucher mange av oss innom en hel del forskjellige typer masker.

Leder

Denne lederen er skrevet av Nils Kåre Bø, redaktør i iTro

Usynlighetsmaska

Den første maska jeg lagde var usynlighetsmaska. Jeg hadde gjort et eller annet jeg ikke skulle, og straffen nærmet seg. Da fikk jeg en idé! Jeg la hendene mine som en maske foran ansiktet, for å gjøre det umulig for andre å se meg. Logikken var enkel: Kunne ikke jeg se andre, kunne ikke andre se meg. Ganske smart, tenkte jeg nok. Dess- verre ble jeg sviktet både av logikken min og maska mi, og jeg måtte ta straffen som ventet.

FASADEMASKA

Vi fortsetter å lage masker også når vi blir eldre. Kanskje ikke fysiske masker, men fasader som vrir litt på virkeligheten, og skjuler sider ved oss selv som vi ikke er fornøyd med. Vi prøver å lage en forbedret utgave av oss selv, uten svakhetene våre.

BESKYTTELSESMASKA

Andre masker igjen kan faktisk være helt nødvendige. Overtal en som driver med sveising til å gå uten maske på jobb, og han vil komme blind tilbake. Masken beskytter ham fra det han egentlig ikke tåler å se.

DEN FRELSENDE MASKA

Samtidig har jeg et problem. Som et syndig menneske tåler jeg ikke å møte Gud som er hellig, og som ikke tåler synd. Det ville blitt katastrofe. Heldigvis er Gud mer klar over dette enn noen, og derfor kom Jesus og tok den straffen jeg skulle hatt. Ved troen på ham skjer det en byttehandel: Jesus tok straffen for mitt syndige liv på seg, og jeg får Jesu fullkomne liv i retur, slik at Gud ser Jesu perfekte liv når han ser på meg. Og dette er egentlig den eneste “maska” som er helt nødv- endig for oss – Jesus.

Det finnes som sagt mange forskjellige masker, og vi tenker nok på ganske forskjellige ting når vi hører ordet. Og kanskje har du også fått noen nye tanker når du kommer til andre enden av denne måneden på iTro og etter UL?

Håper vi sees i Randaberg 28. juli!

Leder

Denne lederen er skrevet av Nils Kåre Bø, redaktør i iTro