Kravet som påvirker nesten alt vi gjør

Kravet som påvirker nesten alt vi gjør

Månedens tema på iTro er "Entertain us!"

Leder

Ukas leder er skrevet av Hæge A. Aasmundtveit. Hun jobber som journalist i iTro og i Utsyn.

Vi er i gang med en ny måned her på iTro, også kjent som «mai, du skjønne, milde.»

Treffende nok kickstarter denne måneden med en fridag. Vi får glede oss over hele fire fridager i mai i år – for ikke å snakke om inneklemte dager, som kommer i tillegg (hvilket geni kom med den ideen??).

På iTro kan du både få tips til 17. mai-feiringen (kanskje dukker det opp en quiz?) og til hvordan du kan hoste den ultimate pinsehelga.

Russefeiring og eksamen

I mai skyter også russetiden fart i all sin herlighet. Og ja, det er massevis av kristenruss som både ærer Gud og har det knallgøy i de røde dressene sine. (Og andre russ, som kan trenge litt forbønn!)

Samtidig er dette tiden som innvier den grufulle eksamensperioden (gulp!).

Her på iTro kan du koble av med å lese vitnesbyrd, andakter, musikkanmeldelse av Lincoln Brewsters nye CD og oppdateringer fra misjonsfronten (hva skjer med de minst nådde folkeslagene i verden?).

Du kan også lese om «9 dårlige kristne unnskyldninger for å slå opp med noen». Har du hørt om de som vil date Jesus i stedet?

«Entertain us!»

Månedens tema på iTro i mai er «Entertain us!». Det er en gjenklang fra 90-tallets Nirvana, et krav som har festet seg til vår ungdomskultur og spiser seg inn i alle sidene av livene våre.

Det påvirker hva vi fyller tiden vår med, frykten for å kjede seg, og til syvende og sist hvordan vi prioriterer relasjonen vår til Gud.

Har gudstjenestene våre gått fra å være tilbedelse av Gud til ren underholdning og fokus på prestasjon?

Har vi blitt så vant til å konsumere – også i kirken – at vi ender opp med åndelig forstoppelse?

Viktig å spre glede

Samtidig kan underholdning brukes til å spre glede i verden og til å ære Gud.

Har du sett Youtube-klippet av sirkusartistene som leker med barn i en flyktningleir? For en gave å kunne gi glede til de som trenger det!

Hva med Hollywood-filmer? Er det bare søppel som kommer derfra? Eller kan vi kristne bruke populærkulturen til å bygge bro til samfunnet rundt oss og komme i samtaler om tro, etikk og meningen med livet?

Jeg håper månedens tema: «Entertain us!» vil utfordre deg til å reflektere over ditt eget liv og forholdet ditt til Gud, samtidig som det kan inspirere deg til å se muligheter og til å aktivt dele Guds kjærlighet med menneskene rundt deg.

 

Leder

Ukas leder er skrevet av Hæge A. Aasmundtveit. Hun jobber som journalist i iTro og i Utsyn.