Ikke bare litt salt

Ikke bare litt salt

Salt som er salt i verden.

Leder

Ut av saltbøssa . Det er en tittel på en bok. Og på et seminar. Skrevet og holdt av Becky Pippert. Hvis du er i Oslo-området til helga må du sjekke det ut. (Skriv Out of the Saltshaker i søkefeltet på Facebook.)

Og så er jeg der i bøssa

Men jeg ha r bare stjelt bildet hennes: «Ut av saltbøssa». Det treffer meg. Akkurat som at jeg har skjønt litt. At jeg skal være salt. Men så fant jeg meg en saltbøsse med flere saltkorn. Og så er jeg der i bøssa. Samlet med andre. Men innestengt. Det stopper ikke der. Salt er fint. Men det fungerer ikke som salt skal, om det ikke kommer ut av saltbøssa.

Hvis jeg hadde hatt valget mellom å kunne Bibelen utenatt men sitte inne uten å bry meg om folka utenfor, eller å ikke ha full kontroll på alle detaljer men med et hjerte som brant for at folk skal se hvem Jesus er, er jeg ikke i tvil om hva jeg ville valgt.

Ikke at vi skal lukke Bibelen. Eller ta alt vi hører for god fisk. Eller at vi ikke skal få mer kunnskap om det som står i boka. Eller at vi skal flytte inn i en pappeske på bygdas eller byens torg. Jeg mener ikke det. Nødvendigvis. Men hva har det å si hva jeg mener? Det som har noe å si er grunnen til at jeg mener dette. Eller altså, ikke mener dette. Noen har fortalt meg om en levende Jesus som forandrer. Som forandrer mennesker. Forandrer liv.

Jesus. Han som ikke bare for meg

«Av nåde er  jeg frelst fordi jeg tror. Det er en gave i fra Gud». En setning fra en sang jeg av og til får på hjernen. Det er ikke bare fra en sang. I Efeserne 2,8 stårt det «Av nåde er dere frelst ved tro. Det er ikkke deres eget verk men Guds gave.

Det er denne kjærligheten som gjør noe med folk. Jeg har sett det på andre. Og jeg har et ønske om å få vise noen den kjærligheten. Kjærligheten som forandrer. Som er evig. Jesus. Han som ikke bare for meg. Og deg. Men for alle.
Radikale annerledes liv er ikke bare for superkristne. Det er for meg. For disipler. For Jesu venner. Håper det er for deg.

(Forresten. Boka til Becky kan du få kjøpt på her. Jeg gleder meg til å høre hva ho har å si i Misjonssalen i Oslo til helga.)

Ill.foto:  ewedistrict på flickr