Hvor stor er framtida?

Hvor stor er framtida?

Stor. Større. Størst.

Leder

Jeg har stjelt  spørsmålet av en tredjeklassing som hadde filosofi-time. Jeg likte vinklinga. Hvor stor er framtida? Det kommer an på. Hvordan definerer vi framtida? Hva tror vi skjer i framtida? For greia er jo den at vi veit veldig lite. Vi tror vi får «en dag i mårå». Men vi kan ikke vite det. Vi planlegger å bli noe når vi blir store, men vi kan ikke vite at vi kommer dit. Vi tror vi skal leve til vi blir 150 (med dagens og ikke minst framtidas forskning og teknologi burde det være mulig), men vi kan faktisk ikke vite det heller.

Men jeg har ingen forsikring på at jeg er frisk i morgen

Jeg har forsikring  på telefonen min som garanterer meg en fungerende telefon. Jeg har forsikring på kaffetrakteren min, som gjør at jeg kan få en ny kanne på den hvis den gamle blir knust. Jeg har reiseforsikring som gjør at noen ordner opp og betaler for meg hvis jeg blir sjuk eller ranet på tur. Men jeg har ingen forsikring på at jeg er frisk i morgen. At jeg har alle kjente og kjære i behold i morgen. Eller for at jeg lever i morgen. Eller om et minutt for den saks skyld.
Men.
Framtida er ikke  bare på jorda. Jeg har framtid og håp. Et løfte om evig liv hos Gud for de som tror at Jesus er frelseren deres. For en framtid! En evig framtid.

Ill.foto:  Fotolia / Sergej Khackimullin