Hold meg fast

Hold meg fast

Jesus er sterk på mine vegne.

I går kveld ble jeg liggende i senga og tenke på en utstrakt arm, med ei stor og sterk hånd. Jeg så for meg at jeg hadde gått tur og mista fotfeste. Nå hang jeg etter bare fingrene på ei fjellhylle – ja, det blei veldig dramatisk der jeg lå og laga film oppi hodet mitt. Jeg var livredd. Da kom denne utstrakte armen, den store, sterke hånda. Jeg ble dratt opp igjen, han holdt meg fast, og slapp ikke taket. Han slipper aldri taket.

Før jeg begynte å se for meg disse tingene hadde jeg lest i ei andaktsbok. Der stod det:«Ikke bli grepet av frykt og angst. Sett din lit til Jesus. Han vil ikke slippe deg.»

Ofte tenker jeg at det er jeg som holder Jesus i hånda, at jeg må klamre meg fast til han og hans nåde. Men når vonde ting skjer i livet, da opplever jeg at det ikke er sånn det er. Det er Jesus som holder meg fast, det er han som er sterk – på mine vegne.

Gud er den samme idag som da, så dette løftet gjelder deg også

Da Josva skulle bli ny leder for Israelsfolket, fikk han en hilsen fra Moses, som han overtok jobben etter:«Herren vil selv gå foran deg. Han vil være med deg. Han slipper deg ikke og svikter deg ikke. Vær ikke redd, og mist ikke motet!»(5 Mos 31,8)

Jeg tror Moses hadde erfart det gjennom sine år som leder. Gud holder løftene sine, han er med deg, og han slipper deg ikke. Gud er den samme idag som da, så dette løftet gjelder deg også. Les verset tre ganger, og la det synke inn.

Om et par uker skal vi begynne med en ny slags serie her på iTro, hvor forskjellige iTrolesere anbefaler sine andaktsbøker. Har du ei andaktsbok du liker? Hvis du har lyst til å være en anbefaler kan du fortelle oss det på mail på iTro@nlm.no .

Hilsen Maria Celine

Ill.foto: Roger´s wife på flickr

Ukas leder er skrevet av Maria Celine Lundeby, redaktør for iTro.