Elske hverandre?

Elske hverandre?

Kjærlighet er noe spesielt. Kjærlighet er noe mer enn bare ord og klissete komedier.

Jeg har alltid syns at ordet Elsker er så svært og fjernt. Mitt forhold til ordet elsker, er vel når jeg sier at jeg ELSKER sjokolade, eller jeg ELSKER å spille volleyball. Men utenom det er det et ord som jeg sjelden tar i min munn når det gjelder relasjoner.
Jesus var opptatt  av relasjoner. Han var radikal i sin utfordring til oss mennesker. Han sa: Dere skal elske hverandre! ( Johannes 13.34)
Jeg tror ofte jeg har oversatt det til: Dere skal være glad i hverandre, som i å respektere og tolerere hverandre…Noe som vi kristne for så vidt er ganske flinke til. Men Jesus mente en mye dypere form for kjærlighet, som strekker mye lenger enn det å ha respekt og toleranse. Ikke bare skal vi elske hverandre, men vi skal elske hverandre slik som Han elsket oss! Wow, det er utfordrende!
Jesu kjærlighet strakk seg mye lenger. Den strakk helt til døden på korset! Det var Guds kjærlighets erklæring til oss mennesker! Han gav livet, han gav alt. Han elsket selv om det ikke var en grunn til å elske. Ubetinga kjærlighet kalles det!
«Det handler ikke om å ta seg sammen, prøve hardere eller nå opp til et åndelig nivå»
Jeg tror Jesus  kaller oss til å leve et annerledes liv. Det handler ikke om å ta seg sammen, prøve hardere eller nå opp til et åndelig nivå. Men det handler om å ta imot guds kjærlighet og gi det videre. Det står i Johannes første brev 3.16: På dette har vi lært kjærligheten å kjenne at han satte livet til for oss. Også vi skylder å sette livet til for brødrene.
Jesus kaller oss til å leve ut en kjærlighet til hverandre som ikke i noen sammenheng søker sitt eget. Med det som målestokk for hva det vil si å elske, faller mye av det som vi kaller kjærlighet i vår tid utenfor. Jeg tror mennesker rundt oss vil merke en forskjell hvis vi begynner å praktisere den kjærligheten vi har fått igjennom Jesus. I Johannes 13. vers 35 står det skrevet: Av dette skal alle kjenne at dere er mine disipler, om dere har kjærlighet til hverandre.
Folkens! Hør på dette! Gud blir synlig igjennom oss ved at vi elsker hverandre. Folk vil legge merke til at du er en Jesus etterfølger. At du blir kalt en kristen fordi du ligner på han du følger..Hvor stort er ikke det?
Ta imot Jesu kjærlighet,  bare den kan forvandle deg og forvandle menneskene du har rundt deg!
For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst ved. Apg.4.12

Dagensandakter skrevet av Kristin Aamodt.

Bønn:
Kjære gode far!
Jeg takker deg for at du elsket oss først! Vis oss hva det vil si å praktisere din kjærlighet til andre mennesker. Gi oss din kraft, dine øyne og ditt hjerte! I Jesu navn! Amen