For nær

For nær

 Å utsette seg selv for nære relasjoner. 

Leder

«Hei, jeg heter  Jenny, og jeg er sårbar og i en prosess (også kalt livet)». Noen ganger er det sånn jeg føler for å presentere meg. Tenk om jeg kunne sagt det? For å advare om at jeg kan bli lei meg, sint, glad, glad i, irritert og såra. At jeg sannsynligvis kommer til å såre, gjøre sint og irritere. Og at det finnes tusenvis av ting jeg ikke har peiling på, orden på eller kontroll på.

Det er sårbart å vise en uferdig fasade. Det er sårbart å være ærlig. Får vi en avvisning etter å ha vært ærlig har vi ikke noe å gjemme oss bak.Men det funker ikke å komme tett på uten å risikere det. Uten å være villig til å gi opp det vi skjuler oss bak.

Ofte er det lettere å være overfladisk, enn å komme nær

Vi kommer nærmere  hverandre når vi tør å være sårbare. Vi blir mer glad i andre når de viser svakhetene sine. Derfor er det vanskelig å bli glad i noen som aldri viser tegn til svakhet. Hvem holder for eksempel med de helt perfekte og glatte i filmene? Filmskapere har skjønt noe jeg ikke alltid lever som om jeg har skjønt.

Noen ganger er kanskje ikke det mest sårbare å snakke om det som er vanskelig. Noen ganger er det mer sårbart å skulle avsløre hva du ler av. Hva som får deg til å dette av stolen. Noen ganger er det lettere å gå for et av de safe samtaleemnene enn å stille det spørsmålet du virkelig lurer på svaret til. Ofte er det lettere å være overfladisk, enn å komme nær. Mindre å tape.

Når skal vi egentlig bli vant til å bli avvist?

Hvor skummelt er  det ikke å vise noen hva du ønsker? Hvilke mål du har. Hva du drømmer om. Å la andre få se hvor langt unna du kanskje er.

Følelsen av å ha innsida på utsida er ikke alltid så god. Det føles utsatt. Utsatt for avvisning i en eller annen form. Når skal vi egentlig bli vant til å bli avvist? Sikkert aldri. Kanskje det alltid gjør vondt. Løsninga er likevel ikke å unngå det. Vi må nok våge. Og det er frihet i det. I det å gi opp kontrollen. Finne ut at «Jaja – dette er meg. Uansett».

Ha en fin uke! Anbefaler deg å høre sangen Broken Together av Casting Crowns.

 

Ill.foto:  Frédéric BISSON