En tid for jordbær

En tid for jordbær

Sol, sommer og eksamen.

Leder

En tid for  jordbær. Og is. Og grilling i parken. En tid for å nyte livet. En tid for å finne navnet sitt på colaflaska, og drikke den med sugerør. En tid for å slappe av. En tid for å bare være. Og go with the flow. Tida der vår begynner å ligne på sommer.

Så er det liksom et par skår i gleden da. Eksamen er ett av de. Og eksamen er et annet. Hurra. Det gjør at livet må nytes i litt mindre doser. Og at colaen kanskje må inntas samtidig med pensum. Og at slappe-av-dagen blir til en slappe-av-time i stedet.

Jeg bare skjønner så altfor godt at livet ikke handler om å få gode karakterer

Noen ganger, i  mai og tidlig i juni, får jeg et litt rart perspektiv på livet. Jeg går fra å ha det bra til å plutselig tro at jeg ikke har det bra. Fordi jeg må lese i stedet for å gjøre andre mer morsomme ting. Fordi jeg føler at tida går fra meg. (Det gjør den jo.) Fordi jeg ikke bare kan være ute og nyte sommeren hele tida. Som om jeg er den eneste i verden som har eksamen. Og hvis man skal begynner å dra inn resten av verden i dette, skal jeg iallfall ikke klage.

Andre ganger, på den samme tida på året, blir jeg utrolig flink til å se det store bildet. Jeg bare skjønner så altfor godt at livet ikke handler om å få gode karakterer. Av og til skjønner jeg det så godt at jeg like greit leser litt mindre.

Begge deler er jo litt dumt. Selv om å se det store bildet sjelden blir helt feil, funker det litt dårlig når det er alt man ser.

Sannsynligvis kommer den  tida for jorbær, grilling og avslapping til å være der når vi får ferie også. Det er bare en tid for eksamen først.

Lykke til med siste innspurt, og prøv å ha en fin uke!

Ill.foto:  Fried Dough på flickr