Det handler ikke om meg

Det handler ikke om meg

La deg utfordre til å løfte blikket når sommerferien nærmer seg.

Leder

Ukas leder er skrevet av iTro-journalist Hæge A. Aasmundtveit.

Her introduserer hun månedens tema for iTro i juni.

Vi er i ferd med å tre inn i juni måned – en måned de fleste forbinder med de gylne ordene «skoleslutt» og «sommerferie»!

Kanskje har du et par eksamener du må gjennom også, men la oss fokusere på det positive.

Her på iTro kan du la deg utfordre til å løfte blikket midt i denne overgangstiden. Tema for juni er nemlig: «Det handler ikke om meg».

Lett å miste fokus

Har du noen gang lagt merke til at ting du gjør for å tjene andre, over tid kan bli noe du gjør for å tjene deg selv? Det skal mye selvinnsikt til for å komme til den konklusjonen, og det gjelder absolutt ikke alle.

Men for en del av oss hender det at vi, uten å merke det, synker ned i vår egen navlebeskuelse.

Dette skjer i kirken. Kanskje jeg har delt et vitnesbyrd eller ledet lovsang eller bidratt under en gudstjeneste. Hvor lett er det ikke å fokusere på alt som gikk galt eller hvordan jeg så ut eller hva folk tenkte om meg? Men handler gudstjenesten egentlig om meg?

Det kan også skje når jeg leser i Bibelen. Det kan være krevende å sette seg inn i sammenhengen for det en leser. Hvem som har skrevet teksten, hvem den er rettet mot, den historiske og kulturelle bakgrunnen. Folk studerer jo i årevis for å lære dette!

Så det enkleste er jo å bare lese enkelte vers som er fine og som jeg føler taler til meg. Men er Bibelen bare et direkte kjærlighetsbrev til meg? Eller er det noe mer den prøver å si?

Ta imot og slipp inn

Til og med når jeg går på en smell og innser at jeg ikke fortjener nåde, kan den samme effekten oppstå. Jeg graver meg ned i min egen selvfordømmelse og skammer meg over å være et syndig menneske.

Men handler det egentlig om hvor mye jeg har feilet? Eller handler det om hva Jesus har gjort for meg?

Overfor andre mennesker kan vi bli så opptatt av å fremstå som vellykkede, attraktive og perfekte, at vi uten å vite det skremmer vekk det som kunne vært et ekte og fortrolig vennskap.

Kanskje er det nettopp sårbarheten vår, når vi slutter å fokusere på hvordan vi framstår, som skaper connection?

Mye å glede seg til!

I denne måneden på iTro utforsker vi disse temaene og utfordrer hver enkelt av oss til selvransakelse.

Samtidig finnes det alltid en balanse. Det er forskjell på selvopptatthet og det å ta vare på seg selv. Vi er skapt i Guds bilde, uendelig verdifulle, og kan med glede ta imot kjærlighet fra Gud og mennesker rundt oss.

Så du vil også finne saker på iTro som gir deg tips til sommerferien – med spillelister, filmanbefalinger og bibelleseplaner. Eller til hvordan du kan få deg en sommerflørt. (Hva er de beste kristne sjekketriksene?)

Du kan også hive deg med på iTros egen fotball-VM-liga. Klarer du å slå iTro-journalist Simeon Ottosen, som faktisk vant hele TV2s VM-manager, foran 40 000 andre under forrige fotball-VM? (Creds!)

Det er mye å glede seg til i juni!

Leder

Ukas leder er skrevet av iTro-journalist Hæge A. Aasmundtveit.

Her introduserer hun månedens tema for iTro i juni.