Troende i trøbbel

Troende i trøbbel

Morten Marius, Jon og Leif Egil oppsøker trøbbel når de tar opp vanskelige spørsmål om kristen tro i podcasten sin.

Hørt

«Troende i trøbbel» er en podcast der vanskelige spørsmål rundt kristen tro tas opp. Podcasten er et samarbeid mellom Damaris Norge og Radio 3,16.

Da Morten Marius Larsen, Leif Egil Reve og Jon Romuld Håversen skulle lage en podcast, endte de opp med å gi den navnet ”Troende i trøbbel”.

I podcasten tar de opp typiske spørsmål mange kristne kan møte, og snakker sammen om sine tanker rundt disse spørsmålene.

For et par måneder siden dukket den første episoden opp. Da tok de opp temaet ”Finnes det gode grunner til å tro på Gud?”. Og i ukene som har fulgt har den ene episoden fulgt den andre, så det nå har kommet ut tolv ”Troende i trøbbel”-episoder med forskjellige spennende temaer.

Du kan høre episodene ved å søke opp ”troende i trøbbel” i podcast-appen din, eller ved å gå inn på podcasten ”Damaris Norge”.

Tåler troen de vanskelige spørsmålene?

Morten Marius Larsen forklarer litt mer om bakgrunnen for at de ville lage denne podcasten.

– Vi er tre kristne gutter som liker å samtale med folk om de store spørsmålene i livet. Vi synes det er berikende å høre gode spørsmål og innvendinger mot den kristne troen, både fra kristne og ikke-kristne.

Dessverre opplever han at de som har kommet med innvendinger mot kristen tro, ikke alltid har fått gode svar på det de lurer på.

– Inntrykket vårt er at de færreste har hørt fornuftige begrunnelser for at den kristne troen er sann og troverdig. Tåler troen de vanskelige spørsmålene? Finnes det gode begrunnelser for at det kristne budskapet er troverdig? Vi synes sånne spørsmål bør tas på alvor! Og det er grunnen til at vi startet denne podcasten.

Lager trøbbel for seg selv

– Hvorfor navnet ”Troende i trøbbel”?

– Som kristne kan man møte mange spørsmål og innvendinger mot troen som er vanskelige å svare på. I podcasten lager vi «trøbbel for oss selv» ved å ta opp noen av disse temaene og samtale rundt dem. Navnet «Troende i trøbbel» er både en erkjennelse av at troende møter vanskelige spørsmål, men også en oppfordring til å ønske den slags trøbbel velkommen.

De første episodene av ”Troende i trøbbel” handlet om Guds eksistens og evangelienes troverdighet. Deretter har det handlet om det ondes problem og alternative livssyn. Hver episode varer rundt 20 minutter.

Vil utfordre til å ta troen på alvor

– Hva håper dere folk som hører på podcasten vil sitte igjen med?

– Vi håper folk blir utfordret til å tenke og til å ta den kristne troen på alvor. Mange kapitulerer i møte med de store spørsmålene og slår seg til ro med at «kristendom er bare en blind tro som ikke kan forsvares intellektuelt». Vi vil røske litt tak i denne holdningen og vise at det finnes gode og fornuftige grunner for at det kristne budskapet er troverdig.

– Hvem passer podcasten for?

– Vi håper podcasten passer for både ungdom og voksne som vil ta de store spørsmålene på alvor og undersøke kristne svar og begrunnelser. Vi har forsøkt å prate enkelt, men samtidig holde et godt faglig nivå.

 

«Troende i trøbbel» er et samarbeid mellom Damaris Norge og Radio 3,16. Episodene ble sendt på Radio 3,16 forrige høst og har blitt publisert som Damaris-podcast våren 2018. Du finner ”Troende i trøbbel”-episodene under podcasten ”Damaris Norge – kobler kristen tro og populærkultur”.

 

Hørt

«Troende i trøbbel» er en podcast der vanskelige spørsmål rundt kristen tro tas opp. Podcasten er et samarbeid mellom Damaris Norge og Radio 3,16.