Nyttårsløfter

Nyttårsløfter

I år skal jeg love noe i tro. Blir du med?

Kommentar

I kommentarspalten gir forskjellige iTro-skribenter deg sine tanker om opplevelser, nyheter, ting de tenker på, eller aktuelle ting som skjer rundt oss.
Narve Kragset Nystøyl er iTro-journalist, litteraturstudent og evig drømmer.

Jeg er for det meste en god venn. Jeg holder nemlig det jeg lover. Riktignok har jeg en lei vane med å være litt sent ute, men jeg dukker opp og gjør det jeg skal til slutt. Jeg er en skikkelig god venn.

Bortsett fra at  jeg er min egen dårligste venn. Seriøst dårlig kompis, altså. Ikke på alle områder, selvfølgelig. Men jeg er ufattelig dårlig på å holde mine egne løfter til meg selv.

Det gjelder aller mest nyttårsløftene mine.

Jeg erklærer at jeg skal ha sixpack og behov for en helt ny garderobe

kan det  ha en viss sammenheng med at jeg ofte går litt over alle breddegrader med dem. Jeg lover ikke bare på tro og ære at neste år skal jeg klare å trene litt sånn jevnlig, neida, jeg erklærer at jeg skal ha sixpack og behov for en helt ny garderobe fire størrelser mindre enn den jeg har nå. Innen mai. Og så skal jeg skrive og gi ut en ekstremt suksessfull bok. Helst innen mai det også, så jeg kan slippe å studere til høsten. Deretter skal jeg spille inn plate.

Egentlig skulle jeg ha vært verdensberømt nå. Så som dere skjønner, noe må ha feilet.

Uansett. Jeg har  bestemt meg for å være en bedre kamerat for meg selv i 2012. Og jeg tror faktisk jeg skal klare det. For i år dropper jeg de løftene med stor fallhøyde. Istedenfor har jeg planlagt et som er mye enklere å holde. Fordi det handler mest om et mye større løfte som en kompis av meg allerede har gitt meg.

Grunnen til at  jeg nevner dette er at jeg foreslår at dere blir med meg på dette løftet. Og her kommer det:

Jeg har tenkt  å love meg selv – og Jesus – å be fast for noen få emner hele 2012. Ikke for mange, for da er det større fare for å gi opp. Jeg vil forplikte meg til noen få. Selvsagt kan jeg be for så mye jeg vil så ofte jeg vil, men disse få skal jeg be for hver dag hele året.

Jeg skal plukke ut noen skikkelig gode, noen som varer litt. Det er ikke lov å be om fint vær i vinterferien, altså. Jeg vil be for en venn eller en venninne som ikke kjenner Jesus. Og kanskje for en jeg kjenner som har det vanskelig. Og så vil jeg be om mer frimodighet eller mot eller visdom på et bestemt område. Om at Gud må åpne en dør for meg. Kanskje skal jeg til og med be om en bestemt nådegave?

Korte, enkle bønner som er lette å gjennomføre

Jeg skal ikke  gjøre det avansert. Korte, enkle bønner som er lette å gjennomføre. Og for å gjøre det enda lettere for meg selv å huske – og vanskeligere å sluntre unna – skal jeg skrive dem ned. På et ark i Bibelen min. Og på et ark som ikke ligger gjemt i Bibelen, men ligger synlig på nattbordet. Så skal jeg lage en huskelapp med de samme emnene på mobilen.

Det vil kanskje ta fem minutter hver dag. Ikke er det slitsomt, ikke gjør det vondt, ikke må jeg gå ut av huset eller krysse noen særlige grenser eller gjøre noe flaut. Det er jo ikke jeg som skal stå for hoveddelen av prestasjonen, det er opp til ham som hører disse bønnene. Han har jo lovet å høre dem. Tenk så greit.

Og så, om  et år, skal jeg gå over lista igjen. Jeg skal se hvordan det gikk, og takke Gud for resultatet. Jeg gleder meg allerede.

Blir du med?

Ill.foto:  Marcel Mooij – Fotolia.com

____________________________________________________________________