Drit nå i hvordan julekoppene til Starbucks ser ut!

Drit nå i hvordan julekoppene til Starbucks ser ut!

Noen kristne organisasjoner protesterer mot de røde koppene til en kaffekjede. Her er syv ting man heller kan bruke kreftene på.

Kommentar

Denne kommentaren er skrevet av redaksjonsmedarbeider Odd Inge Aas.

Jeg satte nærmest kaffen i halsen da jeg oppdaget en nyhetssak nylig. Etter hvert ble jeg veldig usikker. Skal jeg le, eller skal jeg grine?

Saken er den at noen kristne interessegrupper i England og USA finner det sjokkerende at det ikke er noen julemotiver på koppene Starbucks serverer varm drikke fra denne høytiden.

De savner engler, stjerner, noe om juleevangeliet, ja, til og med reinsdyr blir etterlyst!

Det beste hadde kanskje vært å gjøre begge deler. Le fordi jeg bare ikke kan fatte og begripe at noen kan finne på å henge seg opp i at noen serverer kaffe i en rød kopp. Til jul.

Grine, fordi dette naturligvis gjør at mange tenker «haha, så typisk kristne, for noen gjøker» (ok, de tenkte sikkert ikke at vi er gjøker, men et eller annet som indikerer at vi er litt ko-ko).

Nå ble det hverken krampelatter eller en flom av tårer.

En liste med forslag

Jeg liker veldig godt at kristne engasjerer seg i samfunns- og verdispørsmål, men jeg mener faktisk helt oppriktig at det finnes mye bedre ting å engasjere seg i enn hvordan noen enkle, stilrene pappkopper ser ut.

Her er derfor noen forslag. Og litt godt mot andre bør vi strengt talt alle vurdere den neste måneden. Det er jo tross alt jul:

  1. Gi kaffe (hvis du boikotter Starbucks på grunn av koppene så kan du jo trakte den hjemme), og gjerne litt god og næringsrik mat, til noen som bor ute. Vi går inn i en veldig kald årstid. Noe å varme og mette seg på er godt å få. Og et par gode ord og medmenneskelighet i praksis varmer ekstra.
  2. Inviter en venn eller bekjent det er lenge siden du har møtt på besøk. Serverer gjerne en god kopp med kaffe (også denne kan du gjerne trakte selv om det er ønskelig). Det er alltid hyggelig å treffe igjen noen man gjerne skulle truffet litt oftere.
  3. Sett av et par kvelder til å gjøre noe godt for noen av flyktningene som er kommet til Norge (er du riktig heldig kan det jo være at de viser deg en kaffeskikk fra sitt hjemland). Behovene er mange, og muligheten til å få bety noe for noen som er i en veldig vanskelig situasjon er stor.
  4. Kom deg på ei julemesse, kjøp mange lodd og støtt en god sak, og kos deg med en billig kaffekopp og et kakestykke.
  5. Vær med og bekjemp moderne slaveri. Mange også her i Norge lever og jobber under umenneskelige forhold. Julen har et budskap om frihet. Det gjelder for alle.
  6. Spør Frelsesarmeen om de trenger hjelp til vaktholdet ved julegrytene. Her samler de inn penger som blir brukt til å hjelpe de svakeste i vårt samfunn. Nestekjærlighet i praksis.
  7. Vil du absolutt protestere, noe som i mange tilfeller er vel og bra, så kan du jo for eksempel heller finne en kreativ måte å vise din motstand mot kroppspresset som herjer samfunnet vårt. Jeg tror skadene av det er mye større enn av røde kaffekopper i julestria.

God jul!

Kommentar

Denne kommentaren er skrevet av redaksjonsmedarbeider Odd Inge Aas.