#DetPerfekteLiv

#DetPerfekteLiv

Med ljugekors bak ryggen.

Kommentar

I kommentarspalten gir forskjellige iTro-skribenter deg sine tanker om opplevelser, nyheter, ting de tenker på, eller aktuelle ting som skjer rundt oss.

Vennene nærmer seg tusen på Face. (Men det er jo altfor mange da.) Det er bare en liten gjeng som er helt nære selvfølgelig. Utseende betyr iallfall ingen ting. Håret er bare tilfeldigvis alltid perfekt, og skoa er bare så gode for ryggen (og de dyreste på butikken). Det perfekte dokumenteres på nett. Og var det egentlig litt kjipt, så blir det ok+ med en Insta-effekt.

Et perfekt liv hadde vært et nådeløst liv. Da hadde jeg klart meg bra uten det jeg trenger mest. Jeg hadde ikke trengt nåde. Men da lurer jeg meg selv. Jeg er ikke perfekt.

At de skulle tro at jeg trodde like masse hver dag

Men det hadde vært fint om alle andre trodde jeg var perfekt. Om ikke helt perfekt, så iallfall bortimot. At de skulle tro at jeg trodde like masse hver dag. At jeg følte at Gud var med. Hvert sekund, uansett. At jeg fikk det til. At de skulle tro at jeg var på rett plass. At planen for livet mitt er staka ut, og klar som et egg. Det er ikke sånn.

Jeg veit ikke hva du tenker. Kanskje du ikke kunne brydd deg mindre om hva andre tenker om deg? Om hva du går med, om hva du sier, om hva du gjør og om hva du skal bli. Da er du heldig. Men jeg kjenner meg igjen i det over I tankegangen. Jeg synes det er vanskelig å la være å gi det en tanke, på hva hva de andre tenker.

Flertallet bryr seg.

Å leve et ærlig liv betyr ikke at man sier alt til alle. Eller om å gi fra seg detaljene fra en sårbar hendelse til hvem som helst. Men det handler om å la andre se en uferdig fasade. En fasade som gjenspeiler innsiden. Som ikke er perfekt, men som er som den er, og samtid er i stadig endring. Og kanskje forbedring. Men denne fasaden er litt som kirka til Gaudi i Barcelona – den blir aldri ferdig.

Det er faktisk lov å ha en dårlig hårdag på en lørdag

Det er faktisk lov å ha en dårlig hårdag på en lørdag. Ja, på en lørdag kveld til og med. Selv om du skal lovsynge. Det er lov å være han gutten uten rutete skjorte også. Og det er lov å ikke ha Nike-sko.

Det er lov å si at det er vanskelig å tro at Gud elsker deg. Det er ikke kult, men det er lov. Det er ikke kult å være ensom, men det er lov å være ensom. Det er ikke kult å føle seg mislykka, men det er lov. Det er sikkert kult å være perfekt, men det er ekstremt (ekstreeeemt) unormalt. Så lenge vi lever her på jorda, må vi leve med feil og mangler.

Så vær ærlig. Fordi det hjelper vennene dine. Fordi det motsatte er å ljuge. Fordi fellesskapet blir bedre når vi er ærlige. Da er det mulig for oss å hjelpe hverandre.

Ef 4,32: Vær gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus.
Gal 6,2: Bær byrdene for hverandre og oppfyll på den måten Kristi lov.

Ill.foto:  Comrade Foot på flickr