Handlinger sier mer enn ord

Handlinger sier mer enn ord

Runar Landro talte over hvordan kjærlighetshandlinger sier mer enn kjærlighetsord på onsdagens morgenmøte på UL.

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.

I dag sto mange UL-deltagere (forholdsvis) tidlig opp og dro på morgenmøte for å lovsynge sammen og høre Runar Landro tale. Landro er hovedpastor i Fredheim Arena, og snakket om hvordan handlinger sier mer enn ord, og om hvordan vi som kristne kan ta vare på vårt forhold til Gud, og elske han slik som han elsker oss.

Landro forklarte hvordan språk forandrer seg her i verden. Dagens befolkning bruker mange fjes og uttrykk for å formidle seg og sitt. Blant dem er hjerte-emojies og uttrykk som «Bestevenner for evig og alltid» og «elsker deg herfra til månen». Men mener man egentlig alt det man sier?

Ekte kjærlighet

«Verden trenger ikke søt kjærlighet, men kjærlighet med hud på! Kjærlighet som er håndgripelig og ekte! Den kjærligheten man leser om i Johannes 15: 9-13 er det som er ekte kjærlighet!» forteller Landro.

«Som Far har elsket meg, har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet! Hvis dere holder mine bud, blir dere i min kjærlighet, slik jeg har holdt min Fars bud og blir i hans kjærlighet. Dette har jeg sagt dere for at min glede kan være i dere og deres glede kan bli fullkommen. Og dette er mitt bud: Dere skal elske hverandre som jeg har elsket dere. Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine.» (Joh 15: 9-13)

Vi trenger ikke den type kjærlighet hvor vi bare slenger ut ord om hvor mye vi elsker hverandre, men vi trenger handlinger som viser dette. Slik som Gud gjorde når han sendte sin egen sønn til jorda for å dø på et kors for at vi kan være med Ham i evigheten.

Livet kan være tøft

I gode perioder er det lett å takke Gud for det gode man har og si at man skal være hans disippel for evig. Når det er tunge tider derimot, er ikke dette alltid like lett. Det er essensen i å være menneske. Livet kan være tøft og vanskelig.

Det som er viktigst for å holde på kjærligheten til Gud er å ha et balansert forhold til Ham. Det viktigste er ikke å gå på møter hver dag. Det viktigste er å ta med Gud i hverdagen og leve i og av Ordet, forteller Landro.

Jeg personlig kan fort komme bort fra Gud og glemme å ta han med i hverdagen min.

Jeg personlig kan fort komme bort fra Gud og glemme å ta han med i hverdagen min. Når det er vanskelige tider og man har det tøft er det også veldig vanskelig å elske Gud. Man kan ofte tenke at alt er urettferdig, og det kan hende man ikke alltid forstår hvordan det kan være en god Gud selv om det er så mye vondt i verden.

Gud har aldri lovet at livet skal være perfekt selv om man tror på han, men han har lovet at han alltid er med oss. Uansett hvor langt borte du føler deg fra Gud er han alltid med deg!

Å fornye sitt disippelkall

På slutten av talen til Landro fikk de som ønsket mulighet til å gå frem til scenen og fornye sitt disippelkall. Dette utfordrer jeg dere også til å gjøre nå. Gå til forbønn og si at du ønsker å være med Jesus, eller si det til noen du stoler på. For Han står alltid klar med åpne armer!

Tonje Hodne

UL 2019

Ung Landsmøte er en festival som arrangeres av NLM Ung og ImF-Ung for ungdom og unge voksne fra 15 år og oppover.