Det er når vi er totalt avhengige av Gud at vi virkelig lærer ham å kjenne

Det er når vi er totalt avhengige av Gud at vi virkelig lærer ham å kjenne

Hva kan kristne i Norge lære av de forfulgte kristne i andre verdensdeler? Dette holdt Ole Lilleheim et seminar om på Frontline søndag.

Frontline 2018

Frontline er en misjonskonferanse NLM Ung arrangerer i Oslo. Tema under årets konferanse er «frimodighet».

Selv om Frontline går mot slutten betyr ikke det at vi ikke har mye igjen å glede oss til. Dagen i dag er som i går fullpakket med spennende seminarer som er til for å utfordre oss til å leve liv som frimodige kristne. I dag hadde Ole Lilleheim et slikt seminar om  «De forfulgte kristne».

– Lag deg en celle!

Lilleheim fortalte om Åpne Dørers arbeid med de forfulgte kristne og hva de har lært ham. Det er særlig tre menn som har satt spor i ham, deriblant Kineseren Wang Ming Dao som satt flere år i fengsel for sin tro. Til tross for at Ming Dao selv erfarte at han var på et toppunkt i livet før han ble fengslet så var det de mange årene i fengsel hvor han hadde det best med Gud.

Slik det er nå har du ikke tid til å lære Gud å kjenne. Derfor må du bygge deg en celle

Ming Dao utfordrer oss til å «lage vår egen celle» for å bli bedre kjent med Gud. I følge Lilleheim sa Ming Dao: «Jeg ble tvunget inn i en celle i mer enn 20 år, du må selv tvinge deg inn dit selv. Slik det er nå har du ikke tid til å lære Gud å kjenne. Derfor må du bygge deg en celle – slik at du kan gjøre for deg selv det som forfølgelse gjorde med meg – Du må gjøre livet ditt enklere og bli kjent med Gud. Det var ikke annet å ta seg til enn å lære Gud å kjenne. Og i 20 år fikk jeg leve i dette vidunderlige forholdet. Men veien dit gikk gjennom cellen.»

Bibelens «5 km i timen Gud»

Lilleheim fortalte også om misjonsforskeren Kosuke Koyama som en gang sa «Bibelens «5 km i timen Gud», ledet israelittene ut i ørkenen på en 40 års vandring slik at de skulle lære en setning på 26 ord: at menneske lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer ut av Guds munn».

Vi kan ofte  tenke at troen vår og livene våre skal være til for å tjene Gud, men Lilleheim fortalte oss at egentlig ble vi først skapt til å ha fellesskap med Gud og deretter til tjeneste for Gud. Vi må først bruke tid på å bli kjent med Gud, ha felleskap med Ham og la han jobbe med hjertene våre.

Seminarholderen gav oss et innblikk i hvorfor vi trenger de forfulgte sitt lys over Bibelen for å kunne se alle detaljer.  For det er som oftest når vi er totalt avhengige av Gud at vi lærer Ham bedre å kjenne og vår relasjon blir sterkere.

 

Benjamin Herje

Frontline 2018

Frontline er en misjonskonferanse NLM Ung arrangerer i Oslo. Tema under årets konferanse er «frimodighet».