Helt fra Island

Helt fra Island

– På Island har vi ingen kristne skoler eller bibelskoler, så derfor er jeg så gira på å komme hit å få lære mer om troen min!

Tema

Tema på årets UL og i iTro-magasinet 2016 er «Fest».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.

Thordis Hafthorsdottir (17) er en av islendingene som har tatt turen til regnfulle Randaberg, til årets UL. Det er hennes første gang på UL, og hun er veldig begeistret for festivalen og festen som er her.

– Hvordan hørte du om UL, og hvorfor ville du hit?

 I fjor var det en gruppe med islendinger som var her, som jeg går i bibelgruppe sammen med. Da de fortalte meg om UL og hvordan det var i fjor, ville jeg også hit. En kristen festival for ungdommer har jeg ikke vært på før, og det hørtes veldig gøy ut.

SAMSUNG CSC
Thordis Hafthorsdottir

– Har du vært kristen hele livet?

 Ja, jeg har vært kristen hele livet. Jeg kommer fra en kristen familie, så jeg har alltid gått i kirken og trodd på Gud på grunn av oppveksten min, men det er ikke før nå, når jeg har blitt litt eldre at jeg virkelig har fått oppleve Gud og fått en nær relasjon til han.

Ukult å være kristen på Island

– Hvordan er det å være kristen på Island?

 For det første er det ikke mange kristne der. Det er veldig ukult å være kristen, og hvis jeg sier at jeg er det, ser folk litt rart på meg og dømmer meg veldig fort. Jeg har også en del ikke-kristne venner, og de fester veldig mye, men jeg respekterer dem og vil være en god venn for dem, og de respekterer meg og min tro. Før prøvde jeg ofte å skjule at jeg var kristen og syntes det var flaut å si det, men nå er jeg stolt over det jeg tror på og at jeg har gitt livet mitt til Jesus.

– Har du et fellesskap å dele troen og livet med?

 Ja, jeg bor rett ved kirken, og der er jeg en del. Jeg er med som ungdomsleder der, og hver lørdag har vi ungdomsmøter, der vi lovsynger, får påfyll og ber sammen. Etter møtet henger vi sammen, bygger vennskap og fellesskap, og det er veldig fint.

Lyst til å gå på bibelskole i Norge

– Hvilke tanker og drømmer har du videre?

 Etter videregående har jeg veldig lyst til å gå på bibelskole her i Norge. På Island har vi ingen form for kristne skoler eller bibelskoler, noe som er veldig dumt, så derfor er jeg så gira på å komme hit å få lære mer om troen min!

Til slutt ville Thordis dele et av sine favoritt vers, som hun fikk da hun konfirmerte seg.

– Dette er et vers som betyr mye for meg, og som jeg ofte leser på: – Velsign Herren, min sjel! Stor er du, Herre, min Gud! Du har kledd deg i høyhet og herlighet.

Anna Solberg

Tema

Tema på årets UL og i iTro-magasinet 2016 er «Fest».

Følg iTro på iTro.no, Instagram og Facebook for hyppige oppdateringer under UL.