5 tips til et nytt semester

5 tips til et nytt semester

Et nytt skoleår er i gang, og det betyr naturligvis at iTro har utarbeidet flere aktuelle tips for deg og din skolehverdag.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Januar er allerede godt i gang, og det er også skoleåret for de aller fleste. Det betyr at den etterlengtede juleferien er over.

Min påstand er at det finnes to typer folk etter en juleferie: Den første typen er de som er litt ferdig med julemat og julekaker, og som synes det er deilig med hverdag igjen. Den andre typen er de som gjerne kunne hatt én, om ikke sju, uker til med ferie. 

Uansett hva slags type du er, så har du godt av noen tips for det nye semesteret som ligger foran. Her kommer fem stykk!

  1. Stillhet, bønn og bibel hver dag

Ofte sies det at man bør starte hver dag med bønn og bibel. Dette er et meget godt tips, men det er en dårlig løsning for de som ikke fungerer om morgenen. Det viktigste er ikke når man gjør det, men at man gjør det.

Fordi vi lever i en tid med mange distraksjoner, er det viktig å ta seg tid til å lytte til Gud og til å være stille. Så er det også viktig å ikke legge lista for høyt. Dette skal ikke være enda en arena hvor du skal prestere, men et sted du kan få hvile og påfyll.

  1. Prioriter det som er viktig

De fleste har lyst til å rekke over mange ting i løpet av en uke. Familie, venner, trening, og skole er eksempler på ting som tar både tid og krefter. Det er fint å være engasjert i mye forskjellig, men det er viktig at du prioriterer det som du synes er viktig først. Så kan du ta alt det andre siden.

For øvrig sa en klok mann en gang: «Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg». Det er en like god prioritering nå som for 2000 år siden.

  1. Planlegg arbeidet

Sett opp en studieplan med en oversikt over hva du bør lese og hvor mange oppgaver du bør gjøre i løpet av en uke. Dette er fruktbart av minst to grunner: Du får oversikt over hva som kreves for å nå dine mål. Og så kan du senke skuldrene og ta en velfortjent pust i bakken når du er ferdig med alt du har satt opp på planen.

  1. Jobb jevnt og trutt

Våre hjerner formes etter handlingene vi gjør. Dersom vi gjør noe om igjen og om igjen, husker hjernen dette. Noen ganger er det litt stress at hjernen funker slik, for eksempel hvis vi har noen uvaner vi gjerne skulle blitt kvitt. Men dette gjør det også mulig å etablere gode vaner, for eksempel i skolearbeidet.

En slik god vane kan være å jobbe jevnt.  Dersom du jobber jevnt og trutt vil du etterhvert få innarbeidet deg dette arbeidsmønsteret som en vane, og det vil sannsynligvis bli litt mindre tungt å sette seg ned og jobbe enn det var tidligere.

  1. Ikke gjør karakterer viktigere enn det det er.  

Karakterer er ikke så viktig som det man gjerne tror. Joda, man trenger gode karakterer for å komme inn på den skolen man vil, men for de fleste får ikke karakterene man har fått på skolen store følger.

Husk at du er mye mer enn karakterene dine.

Uansett hva du ønsker å bruke karakterene dine på, er det viktig å huske at livet er så mye mer enn skolearbeid og karakterer! Å jobbe hardt for å nå sine mål er en positiv ting, men husk at du er mye mer enn karakterene dine.

Unsplash / Pexels

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.