Vinn kjæresten din i hellighet og ære

Vinn kjæresten din i hellighet og ære

Paulus sier det er viktig å leve hele livet sitt på en måte som ærer Gud.

Tema

Tema på iTro i  februar er 😍 .

Paulus skriver i Bibelen om viktigheten av å leve hele livet på en måte som ærer Gud, og i denne sammenhengen sier han at alle skal vinne seg en ektefelle i hellighet og ære:

«For dette er Guds vilje: at dere skal være hellige, så dere holder dere borte fra hor. Hver av dere skal vite å vinne seg sin egen kone i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud.» (1 Tess 4,3-5)

Det er lett å tenke at det er stor forskjell på å vinne seg en kjæreste i forhold til å vinne seg en ektefelle, men det er egentlig to sider av samme sak.

Et ekteskap er jo livet du og kjæresten deler sammen, etter at forholdet deres er gått over i bestemt form og entall.

Vennskap er drivkraften

Har du tenkt på at det er vennskapet som er en sentral drivkraft til kjærligheten mellom to mennesker? Et ekteskap som skal vare handler mye mer om vennskap og tilhørighet, enn lidenskap og følelser av sommerfugler i kroppen.

Forelskelse kommer og går, og det er herlig å kjenne på kriblingen, men i et langt liv er dette å regne som krydder mer enn hovedretten.

Målet er tydelig fra Bibelens side: Vinn deg din egen ektefelle – en som bare skal være din!

Den gode og trofaste enheten mellom mann og kvinne er noe Gud har planlagt fra begynnelsen av, og Gud ønsker å velsigne og være en del av dette fra første stund.

Be sammen med kjæresten din fra dag en, og fortsett med å bygge et åndelig liv sammen.

Gå fram uten skam

Et ekteskap er ikke bare en privatsak mellom dere to. Valget vil påvirke din ektefelle, foreldrene deres, barna deres og slekten etter dere.

Derfor er Bibelen tydelig om måten en skal gå fram på: I hellighet og ære. På en måte som føles ren, ordentlig, ærlig, ryddig, altså på en måte ingen av dere trenger å skamme dere over, verken for Gud, hverandre eller andre mennesker.

Bibelen gir også tydelige rammer i verset: «Hold dere borte fra hor.»

Det betyr: Lev ikke sammen uten å være gift. Bryt deg ikke inn i en annens ekteskap. Et uforpliktende samboerskap eller flyktige seksuelle eventyr bringer ingen velsignelse med seg.

Ta ikke ekteskapet på forskudd.

Led hjertet ditt

Det er mye fokus på viktigheten av å følge hjertet. Bibelen sier heller at hjertet må bevares og passes på fordi det er livets kilde (Ordspr. 4,23).

Menneskehjertet er lett påvirkelig av sterke følelser, lengsler og indre behov (Jer 17,9). Hjertet ditt må ledes, og det er særlig viktig i valg som får konsekvenser for flere enn deg selv.

En måte å lede hjertet på er å tenke gjennom noen viktige ting før du går inn i et forhold: Hvorfor vil jeg ha en kjæreste nå? Trenger jeg egentlig dette nå eller er det andre behov som styrer hjertet mitt?

Et godt tips er å gi en venn du stoler på rett til å snakke inn i livet ditt for å hjelpe deg å ta gode avgjørelser uansett tema. Det kan komme godt med også når det handler om å vinne seg en kjæreste i hellighet og ære.

Lykke til.

Tema

Tema på iTro i  februar er 😍 .