O come let us adore… Him (+ dyre julegaver, kakao og romantiske julefilmer?)

O come let us adore… Him (+ dyre julegaver, kakao og romantiske julefilmer?)

Vi feirer en allerede innfridd forventning og har likevel så mange forventninger.

Tema

Månedens tema på iTro i desember er Forventning.

Hva tenker du egentlig på når du hører ordet ”jul”?

Det riktige svaret vil vel være Jesus, men jeg ser for meg at det er mange andre tanker som også kjemper om plassen.

Vi får si som sant er; vi forbinder julen med mye rart. Mange skikker og tradisjoner som for så vidt er veldig hyggelige. Det er julekalender, julehandel, julebrus, julekaker, julefilmer og julemat.

Undergraver julekosen poenget?

Julekosen omslutter definitivt desember, men undergraver den også hele poenget? Det kan være vanskelig å svare på.

Noen av tradisjonene våre peker på julens budskap. Selve ordet advent kommer fra «Advente kyrie» som betyr «Kom Herre». Det er forhåpentligvis flere ting du gjør i jula som minner deg på Jesus.

Det er verdt å tenke gjennom hva vi setter først.

Samtidig må jeg innrømme at jeg sjelden reflekterer rundt julens budskap når jeg åpner sjokoladekalenderen, havner i julebrus-diskusjoner, eller står i lange køer for å kjøpe litt for dyre julegaver. Vi må være ærlige med oss selv. Det er verdt å tenke gjennom hva vi setter først.

Det stødige julebudskapet

Den «koselige» julefeiringen vår er også ganske midlertidig og sårbar. Mange her i Norge opplever ikke julen som et høydepunkt. Kanskje er du selv en av de. Rundt i verden har vi mange kristne søsken som ikke har en trygg jul.

Heldigvis står julens budskap støtt. Vi feirer en allerede innfridd forventning, Jesus som kom til jorden. Det kan vi feire uavhengig av omstendighetene.

Og jeg hørte fra tronen en høy røst som sa: «Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk og Gud selv skal være hos dem. Han skal være deres Gud. (Åp 21,3)

Den største gaven

Jesus er virkelig den største og flotteste gaven vi har fått. Jeg vil utfordre deg til å bruke tid med Jesus denne måneden. Ha forventning om at Jesus vil møte deg, for det vil han. Det er egentlig hele poenget med julen: at Jesus ble som oss for å kunne ha en relasjon til oss.

Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus. (Joh 17,3)

Kjære Jesus. Jeg ber for meg selv og alle mine kristne søsken. Du ser at det er fort gjort å bli revet med av all julekosen, og takk for alt hyggelig rundt oss. Ber også for alle de som har tunge byrder å bære nå. Vis oss alle hva julen egentlig handler om. Ber om at vi skal få bli bedre kjent med deg, og kjenne gleden over gaven du har gitt oss. Takk Gud for at du sendte din eneste sønn, for oss.

Her er en julesang som kan hjelpe oss å huske på hvem vi feirer!

 

Bibeltekstene er hentet fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

 

Twenty20

Tema

Månedens tema på iTro i desember er Forventning.